03.11.2015
46 MIN
Anglès

Son[i]a #216
Franco "Bifo" Berardi

descarregar
cronologia
00:23
01:49
04:50
09:58
14:20
19:36
26:27
34:14
40:51

Al llibre “Heroes: Mass Murder and Suicide”, l’escriptor i activista italià Franco “Bifo” Berardi examina el fenomen dels assassinats en massa des d’un punt de vista que combina lingüística, psicologia, economia, entreteniment i anàlisi política. Per Berardi, les onades de massacres a escoles, cinemes i d’altres espais públics proporcionen pistes no només sobre els autors i les seves històries personals, sinó (sobretot) sobre les condicions socials i polítiques que provoquen aquests actes d’agressió extrema i d’heroisme monstruós.

El llibre deconstrueix múltiples assassinats amb la finalitat d’exposar algunes de les disfuncions més greus de la màquina hipercapitalista: les diverses formes d’automatisme que regeixen el sistema, un espai de treball dominat per la competència que Bifo ha descrit anteriorment com “treball fractalitzat”, un estat permanent de por i guerra psicològica, i l’obscenitat de l’autorrepresentació en allò que Adam Curtis va denominar “el segle de l’individualisme”.

SON[I]A parla amb Bifo sobre assassinats en massa, en relació al cinema, la salut mental, la neuroplasticitat, l’amistat, la ironia i, en última instància, l’esperança.

Son[i]a Franco Berardi "Bifo" neoliberalisme Occupy Movement societat del malestar
programes relacionats
12 destacats
24.03.2020
15 MIN
Anglès
Son[i]a #304. Céline Gillain
Escenes eliminades
més Informació

Recuperem aquí fragments inèdits de l'entrevista amb Céline Gillain que no vam poder utilitzar en el seu moment.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra dones productores feminisme
27.05.2020
80 MIN
Anglès
Son[i]a #313
Joana Moll
més Informació

A través d'una combinació de recerca artística, treball detectivesc i un enfocament gairebé forense del nostre rastre de dades quotidià, el treball de la Joana Moll exposa alguns dels problemes més urgents de la nostra existència digital. Els seus projectes de recerca, xerrades, tallers i obres d'art es colen per les esquerdes d'aquests gegants tecnològics per tal d’entendre millor la seva naturalesa polimòrfica i revelar algunes de les capes ocultes que donen forma i sostenen el fractal hipercapitalista. En aquest podcast, parlem amb Joana Moll sobre interfícies i les seves implicacions socials, sobre tecnocolonialisme, agència, vigilància, explotació, especulació i, per què no, sobre el riure.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a +escoltats-juliol-2020 +escoltats-juny-2020 Canvi climàtic covid-19 Joana Moll Re-Imagine Europe tecnocolonialisme tecnologia
26.07.2023
94 MIN
Castellà
Son[i]a #378
Suely Rolnik
més Informació

En aquest podcast parlem amb psicoanalista, assajista y acadèmica Suely Rolnik sobre micropolítica i macropolítica, sobre el comú i el subjectiu. Parlem de l'aire i del present, i de la dificultat actual per respirar i conspirar. Abandonem la idea d'apocalipsi però també de paradís, i li seguim la pista a les aranyes. Ens aturem a observar els seus fils resistents i flexibles, i pensem en la possibilitat de crear teranyines provisòries per al sorgiment d'altres mons. En aquest teixir, Suely comparteix amb nosaltres termes del guaraní com ñe´é, que significa paraula i també ànima.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a activisme Creative Commons psicoanàlisi sud global Suely Rolnik
09.08.2018
23 MIN
Anglès
SON[I]A #253. Martha Rosler
Escenes eliminades
més Informació

Recuperem aquí fragments inèdits de l'entrevista amb Martha Rosler que no vam poder utilitzar en el seu moment.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra Creative Commons Escenes eliminades feminisme fotografia Martha Rosler
28.01.2016
38 MIN
Castellà
FONS ÀUDIO #38
Dora García
més Informació

Dora García desenvolupa projectes que tendeixen al creixement infinit recorrent a pràctiques com el teatre invisible, les notes a peu de pàgina o l'exploració per serendipia. A FONS ÀUDIO #38 ens parla sobre els seus projectes, els seus mètodes de treball i els inesgotables transvasaments històrics entre psicoanàlisis i literatura.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Especials #8M Col·lecció MACBA Creative Commons Dora García James Joyce
05.02.2018
60 MIN
Anglès
Son[i]a #253
Martha Rosler
més Informació

Martha Rosler analitza i problematiza la proliferació dels sistemes de vigilància i les representacions del jo en la societat contemporània, alhora que ens parla dels circuits de l'art als anys setanta, de l'escena seminal del vídeo art i de la necessitat de seguir perseguint utopies.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a #8M #els 10 podcasts més escoltats de 2018 Creative Commons feminisme fotografia Martha Rosler videoart
11.06.2019
59 MIN
Castellà
Son[i]a #290
María Ruido
més Informació

María Ruido ens parla sobre el poder polític de les imatges i el potencial subversiu de recursos cinematogràfics com el fora de camp, la veu en off o el muntatge, que ens ajuden a pensar i imaginar el món d'altres maneres. Reflexiona també sobre les relacions sempre contradictòries entre el poder crític i experimental de la cultura i la seva institucionalització. I ens introdueix en els processos creatius de peces com "Mater amatisíma", "Tiempo real", "Plan Rosebud", o la més recent Estado de malestar, on s'analitza la simptomatologia social i el sofriment psíquic als quals ens aboca el realisme capitalista.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a #8M cinema feminisme María Ruido podcasts més escoltats 2019 societat del malestar vídeo videoart
23.01.2020
49 MIN
Anglès
Son[i]a #304
Céline Gillain
més Informació

L’artista i productora belga Céline Gillain alternava el seu treball com a professora d'art en un institut amb la pràctica solitària de la pintura del seu estudi de Brussel·les, fins que un dia va dir prou i va convocar una residència per a sis dones artistes a casa de la seva àvia. Cinc anys d'experimentació col·lectiva i en femení li van obrir camí a la concepció de performances híbrides i en solitari, entre la recerca artística, la posada en escena de la seva escriptura especulativa i les seves tonades pop encomanadisses, acuradament inserides en complexes narratives, sense costures ni fissures aparents. Conversem amb Céline sobre la seva incursió a la industrial musical, por escènica, el poder de la fragilitat i la depressió com una forma de resistència actual. Paradoxalment, la seca pràctica actual parteix d’una mescla de cançons pop, discursos motivacionals i ficcions actualitzades del món de l'entreteniment, que travessen la quotidianitat amb un humor negre esmolat.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a #8M Céline Gillain dones productores feminisme societat del malestar
13.10.2014
26 MIN
Anglès
RADIOACTIVITAT #1
Radio Alice
més Informació

RADIOACTIVITAT observa de prop dos ràdios lliures seminals, la bolonyesa Radio Alice i la parisenca Radio Tomate, com a singulars casos d'estudi en els quals conflueixen l’autogestió, l’organització descentralitzada i el DIY. La mini-sèrie serveix d’introducció al moviment de la ràdio lliure, que a les acaballes dels setanta va emergir en diverses parts del món a partir de la necessitat de donar veu a actors desvinculats de l’establishment mediàtic: una alternativa al relat del poder que es pot llegir també com l’avantsala a l’estructura horitzontal i rizomàtica de les xarxes digitals.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Especials RADIOACTIVITAT activisme Franco Berardi "Bifo" ràdio Radio Alice ràdio lliure Roc Jiménez de Cisneros
06.12.2011
7 MIN
Castellà
SON[I]A #141. Franco Berardi
Escenes eliminades
més Informació

Recuperem fragments inèdits de l'entrevista amb l'escriptor, filòsof i activista polític i cultural Franco Berardi que no vam poder incloure en el seu moment.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra Audio_EXTRA Escenes eliminades Franco Berardi "Bifo" radio pirata
01.12.2011
30 MIN
Castellà
Son[i]a #141
Franco Berardi
més Informació

Entrevista amb l'escriptor, filòsof i activista polític i cultural Franco Berardi sobre la resistència ciutadana enfront de la crisi que amenaça Europa actualment i possibles estratègies d'insurrecció.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a 14 anys y 14 registres memorables de RWM Franco Berardi "Bifo"
05.05.2006
11 MIN
Castellà
Son[i]a #1
Franco Berardi "Bifo"
més Informació

Entrevista a Franco Berardi "Bifo" i fragment de l'obra sonora de Marcel Broodthaers "Entrevista a un gat", 1970.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a activisme col·lecció conceptual crítica institucional Franco Berardi "Bifo" Marcel Broodthaers política
Son[i]a #216 Franco "Bifo" Berardi
Son[i]a
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58