14.07.2015
35 MIN
Anglès

Son[i]a #210
Nanna Thylstrup

descarregar
cronologia
01:30
03:25
05:48
08:24
10:07
12:17
23:00
25:17

Nanna Thylstrup treballa entorn de la política de digitalització massiva, fent un èmfasi especial en la memòria cultural, les territorializaciones i les infraestructures, així com la informació relacionada amb temes de drets humans. L’any 2014 va obtenir el seu doctorat amb una tesi titulada “Politics of Mass Digitalization”, en la qual analitza la digitalització d’arxius de patrimoni cultural de Google Books a Europeana.

Thylstrup és part del projecte interdisciplinari “Uncertain Archives”, que investiga les nocions d’incertesa i de risc en entorns on es manegen grans quantitats de dades, prestant especial atenció als assumptes de poder, subjectivitat i coneixement.

Nanna Thylstrup parla amb SON[I]A sobre la digitalització de l’arxiu i les seves implicacions, aprofundint en dues conseqüències que sorgeixen tant en les esferes individuals com les col·lectives: primer, l’ombra d’informació que els contextos de big data generen a tots els usuaris; segon, la política que existeix darrere dels processos de digitalització massiva. Amb la seva anàlisi, Thylstrup reflexiona sobre els arxius digitals com una forma específica i no neutral d’ordenar el món.

 

Amb música encarregada per a l'ocasió a Lars Holdhus/TCF

Son[i]a arxiu intel·ligència artificial Lars Holdhus/TCF Nanna Thysltrup ombra digital TCF
programes relacionats
9 destacats
18.05.2020
106 MIN
Anglès
Son[i]a #312
Lars Holdhus/TCF
més Informació

El treball de l'artista i músic Lars Holdhus, àlies TCF, qüestiona la nostra relació amb les infraestructures tecnològiques que impregnen la contemporaneïtat a través del llenguatge, el codi, la criptografia i, més recentment, l'ecologia. En aquest podcast, Lars Holdhus advoca per la presència i la consciència. Entre xarrups de te, reflexiona sobre la fabricació d'eines i el seu impacte, la intel·ligència artificial i l'obsessió per la carn, el temps humà i el temps de les màquines. Lars també confessa l'avorrida que es torna la tecnologia quan ets un 70% budista, mentre ens presenta els seus darrers projectes: un software de gires virtuals que juga amb els límits de la indústria de la música en directe i una eina de processament aleatori que ell mateix alimenta i confronta per a compondre i crear imatges.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
27.05.2020
80 MIN
Anglès
Son[i]a #313
Joana Moll
més Informació

A través d'una combinació de recerca artística, treball detectivesc i un enfocament gairebé forense del nostre rastre de dades quotidià, el treball de la Joana Moll exposa alguns dels problemes més urgents de la nostra existència digital. Els seus projectes de recerca, xerrades, tallers i obres d'art es colen per les esquerdes d'aquests gegants tecnològics per tal d’entendre millor la seva naturalesa polimòrfica i revelar algunes de les capes ocultes que donen forma i sostenen el fractal hipercapitalista. En aquest podcast, parlem amb Joana Moll sobre interfícies i les seves implicacions socials, sobre tecnocolonialisme, agència, vigilància, explotació, especulació i, per què no, sobre el riure.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a +escoltats-juliol-2020 +escoltats-juny-2020 Canvi climàtic covid-19 Joana Moll Re-Imagine Europe tecnocolonialisme tecnologia
15.06.2020
20 MIN
Anglès
Son[i]a #293. Ramon Amaro
Escenes eliminades
més Informació

Recuperamos fragmentos inéditos de la entrevista con el investigador y docente Ramon Amaro que no pudimos incluir en su momento.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra +escoltats-juny-2020 aprenentatge automàtic queer queer negre Re-Imagine Europe Sonic Acts Xarxa Generativa Antagònica (GAN)
13.02.2018
4 MIN
Anglès
SON[I]A #251. Hasan Elahi
Escenes eliminades
més Informació

Recuperem aquí fragments inèdits de l'entrevista amb Hasan Elahi que no vam poder utilitzar en el seu moment.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra Creative Commons Escenes eliminades Hasan Elahi
22.05.2017
16 MIN
Anglès
SON[I]A #238. Zach Blas
Escenes eliminades
més Informació

Recuperem aquí fragments inèdits de l'entrevista amb Zach Blas que no vam poder utilitzar en el seu moment.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra Escenes eliminades queer teoria queer Zach Blas
05.04.2017
42 MIN
Anglès
Son[i]a #238
Zach Blas
més Informació

Zach Blas parla sobre plagi utòpic, biomètrica, patrons de vida, moments impensables, sobre identitat, opacitat, paranodes, sobre l'especulació entesa com a utilitat i sobre com concebre, avui, alternatives sensuals al micro-relat total d'Internet.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a els 10 podcasts més escoltats de 2017 queer Zach Blas
29.12.2017
29 MIN
Anglès
Son[i]a #251
Hasan Elahi
més Informació

Hasan Elahi parla sobre cossos de dades i migrants digitals, sobre lleis antigues i velocitats culturals, sobre germans petits, germans grans, i la capacitat d'agència dels secrets diminuts enfront del big data.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a Barbara Held Hasan Elahi Yasunao Tone
13.08.2015
14 MIN
Anglès
SON[I]A #210. Nanna Thylstrup
Escenes eliminades
més Informació

Recuperem aquí fragments inèdits de l'entrevista amb Nanna Thylstrup que no vam poder utilitzar en el seu moment.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra Creative Commons Escenes eliminades Nanna Thysltrup ombra digital
12.12.2012
30 MIN
Anglès
Son[i]a #168
Wolfgang Ernst
més Informació

Wolfgang Ernst reflexiona sobre la possibilitat d'anar més enllà del concepte d'arxiu mitjançant l'exploració de les pràctiques relacionades amb allò que en l'actualitat es denomina "anarxiu".

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a Anarxiu arxiu Wolfgang Ernst
Son[i]a #210 Nanna Thylstrup
Son[i]a
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58