Son[i]a #203
Rasha Salti
Rasha Salti és una comissària i escriptora que viu a Beirut i treballa a Nova York, París i Toronto. És programadora del Toronto International Film Festival, i entre 2004 i 2010 va ser programadora i directora creativa d’ArteEast a Nova York. Els seus projectes de recerca construeixen un model crític que reescriu les narratives hegemòniques reflexionant sobre la producció artística als Països Àrabs.
SON[I]A parla amb Rasha Salti sobre la metodologia de rescat d’imatges que utilitza en les seves recerques, i sobre algunes de les seves repercussions. La seva anàlisi postcolonial sobre la producció artística durant la modernitat propicia noves narratives sobre els antics conceptes d’Orient i Occident, a més d’una reinterpretació de certes dates, claus per a la creació a banda i banda de la dialèctica de l’alteritat i per a l’aparició de discursos d’esquerres subjacents. Aquests discursos mostren una altra història, oculta, que pot traçar-se a través de la producció d’imatges fins a les recents primaveres àrabs.
programes relacionats
Escenes eliminades
Recuperem aquí fragments inèdits de l'entrevista amb Fatima El-Tayeb que no vam poder utilitzar en el seu moment.
Fatima El-Tayeb
Fatima El-Tayeb parla sobre la necessitat de reevaluar la narrativa internalista d'Europa, i el discurs de la integració. El programa analitza el paper de la raça en la construcció d'aquest relat i proposa la formació i recuperació d'arxius com a estratègia per desplegar un altre tipus de narratives.
Escenes eliminades
Recuperem aquí fragments inèdits de l'entrevista amb Kristine Khouri que no vam poder utilitzar en el seu moment.
Kristine Khouri
Kristine Khouri parla sobre les petjades de la modernitat al món àrab, i sobre els canvis que s'han produït en, i en relació amb, la narrativa àrab postcolonial com a resultat de l'11-S i les seves conseqüències globals. Khouri també tracta la metodologia que utilitza per reescriure històries regionals basades en l'anàlisi dels documents i la producció de coneixement.
Sigalit Landau
Sigalit Landau habla acerca de su obra y de la metodología que utiliza a la hora de proponer su particular visión del mundo. Aborda también las contradicciones y las conexiones implícitas que, en su obra, se trazan entre la biografía, el territorio y la política, a la vez que analiza el papel del arte como el lenguaje mediante el cual puede dar cuentas de este cruce.
Escenes eliminades
Recuperem aquí fragments inèdits de l'entrevista amb Rasha Salti que no vam poder utilitzar en el seu moment.
Els Opsomer
L'artista belga Els Opsomer parla sobre el sentit del viatge i dels territoris per a la seva concepció artística, sobre la manera de construir el seu arxiu i com li serveix per generar la seva obra.