22.01.2015
22 MIN
Anglès

Son[i]a #202
Sigalit Landau

descarregar
cronologia
01:29
02:52
04:05
06:07
07:28
10:20
12:23
15:27
16:39
17:50
18:34
19:21

Sigalit Landau va néixer a Jerusalem el 1969 i es va formar entre Israel, el Regne Unit i els Estats Units, en un entorn bilingüe i multicultural encara que sempre amb la vista posada al Desert de Judea i al Mar Mort. Després de diversos anys d’estudis de dansa i del seu pas per l’exèrcit, va començar la seva carrera artística, centrant-se principalment en l’escultura.

Els seus primers treballs van ser exposats al Witte de With de Rotterdam, el Herzliya Museum de Tel Aviv, la Documenta de Kassel i la Biennal de Venècia, entre d’altres. Des de finals dels 90, Landau va reinterpretar el seu treball escultòric mitjançant l’ús del cos en performances i vídeos. En aquests, treballa recursivament símbols, imatges i narracions com a formes terapèutiques de les ferides provocades per la seva condició històrica, personal i cultural.

SON[I]A parla amb Sigalit Landau de la seva obra i de la metodologia que utilitza a l’hora de proposar la seva particular visió del món. L’entrevista també tracta les contradiccions i les connexions implícites que, en la seva obra, es tracen entre la biografia, el territori i la política, alhora que analitza el paper de l’art com el llenguatge mitjançant el qual pot donar comptes d’aquest encreuament.

 

Son[i]a Desitjos i necessitats. Col·lecció MACBA post-colonialisme Sigalit Landau
programes relacionats
4 destacats

Recuperem aquí fragments inèdits de l'entrevista amb Kristine Khouri que no vam poder utilitzar en el seu moment.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra Arb art Creative Commons Escenes eliminades Kristine Khouri Passat inquiet
04.03.2015
23 MIN
Anglès
Son[i]a #204
Kristine Khouri
més Informació

Kristine Khouri parla sobre les petjades de la modernitat al món àrab, i sobre els canvis que s'han produït en, i en relació amb, la narrativa àrab postcolonial com a resultat de l'11-S i les seves conseqüències globals. Khouri també tracta la metodologia que utilitza per reescriure històries regionals basades en l'anàlisi dels documents i la producció de coneixement.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a Arb art Kristine Khouri Passat inquiet post-colonialisme
03.02.2015
41 MIN
Anglès
Son[i]a #203
Rasha Salti
més Informació

Rasha Salti parla sobre la metodologia de rescat d'imatges que utilitza en les seves recerques, i sobre algunes de les seves repercussions. La seva anàlisi postcolonial sobre la producció artística durant la modernitat propicia noves narratives sobre els antics conceptes d’Orient i Occident, a més d’una reinterpretació de certes dates, claus per a la creació a banda i banda de la dialèctica de l’alteritat i per a l'aparició de discursos d’esquerres subjacents.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a 2015bestshows decolonialisme migra i colonialitat Passat inquiet post-colonialisme Rasha Salti
14.05.2015
37 MIN
Anglès
Son[i]a #206
Fatima El-Tayeb
més Informació

Fatima El-Tayeb parla sobre la necessitat de reevaluar la narrativa internalista d'Europa, i el discurs de la integració. El programa analitza el paper de la raça en la construcció d'aquest relat i proposa la formació i recuperació d'arxius com a estratègia per desplegar un altre tipus de narratives.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a 14 anys y 14 registres memorables de RWM antirracisme decolonialisme Fatima El-Tayeb migra i colonialitat post-colonialisme queer
Son[i]a #202 Sigalit Landau
Son[i]a
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58