03.11.2014
30 MIN
Castellà

Son[i]a #198
Antonio Gagliano

descarregar
cronologia
00:24
01:46
02:58
03:36
05:50
09:33
10:56
13:50
16:36
20:30
22:37
24:23
26:48

Antonio Gagliano és artista, escriptor, editor i curador, i en totes aquestes dimensions del seu treball el dibuix ocupa un lloc constitutiu o vertebral.

La seva pràctica s’articula en forma de llargs processos de recerca en els quals utilitza diagrames i dibuixos com una forma d’assimilació bruta, filtrada pels afectes, dels materials procedents d’arxius i d’Internet. Així mateix, recorre al dibuix com una tècnica legal per esquivar els bloquejos que genera el propi arxiu, explotant de manera productiva el limbe legal de la còpia manufacturada.

SON[I]A parla amb Antonio Gagliano dels seus projectes, de la seva relació amb el dibuix i els mapes d’idees, i de com generar eines, protocols i cartografies que ens serveixin per circular en els arxius i en els repositoris del nostre temps.

Son[i]a Antonio Gagliano arxiu diagrama dibuix Nonument
programes relacionats
10 destacats
14.04.2021
46 MIN
Castellà
Son[i]a #329
Violeta Ospina
més Informació

Artista, educadora i impulsora de projectes col·laboratius que presten especial atenció al so i al cos, el treball de Violeta Ospina es desplega mitjançant dispositius multiformes que busquen vivificar el present, emprant com a matèria primera els imaginaris i expressions típiques de les festivitats populars. Les pinyates, les maquetes, les processons, el karaoke, el carnaval o el cabaret apareixen en la seva pràctica com a catalitzadors de violència i tendresa, capaces de despertar al mateix temps les possibilitats paròdiques latents en qualsevol situació quotidiana. Violeta és co-fundadora de Radio Cava-ret, un projecte associat a l'escolta i a la teatralitat que s'enuncia, recuperant el rastre dels futuristes, com una ràdia, com el revers experimental i eròtic de la ràdio tradicional.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a antirracisme Creative Commons erotisme migra i colonialitat performance ràdio ràdio comunitària radioart

Traducció simultània del podcast d'Enric Farrés Duran, realitzada pel mateix artista.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra Creative Commons Enric Farrés
28.04.2016
5 MIN
Castellà
SON[I]A #225. Lúa Coderch
Escenes eliminades
més Informació

Recuperem aquí fragments inèdits de l'entrevista amb Lúa Coderch que no vam poder utilitzar en el seu moment.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra Creative Commons Escenes eliminades Lúa Coderch
12.04.2016
42 MIN
Castellà
Son[i]a #225
Lúa Coderch
més Informació

Lúa Coderch parla sobre fotografies de viatges a l’espai, la imitació dels sons del paisatge, el treball ocult implícit en les seves imatges, estratègies de l'engany i la improvisació de refugis com una manera de trobar-se amb els altres.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a Creative Commons Lúa Coderch object

Recuperem aquí fragments inèdits de l'entrevista amb Enric Farrés Duran que no vam poder utilitzar en el seu moment.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra Enric Farrés
20.05.2021
76 MIN
Anglès
Son[i]a #332
Maite Garbayo-Maeztu
més Informació

La investigadora, escriptora i comissària Maite Garbayo-Maeztu parla sobre escriptura, maternitat i abandonaments de baixa intensitat. Esmicola la materialitat estètica dels cossos i convoca les cites a l'ensopec com a gestos per a entreteixir-se amb les que l’han precedit, com a actes d'alineació amorosa. Entre d’altres idees, la conversa ens descobreix la noció d’incalculabilitat, allò inèdit que ocorre en la trobada entre corporalitats, com un regal per als qui permeten amb la seva pràctica maneres inesperades, alienes a qualsevol planificació, de vivificar políticament el que els envolta.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a cos Creative Commons criança feminisme performance
01.06.2021
3 MIN
Castellà
Son[i]a #329. Violeta Ospina
Escenes eliminades
més Informació

Recuperem aquí fragments inèdits de l'entrevista amb l'artista i educadora Violeta Ospina que no vam poder utilitzar en el seu moment. Partint d'una preciosa metàfora sobre la maleta del gat Fèlix, Violeta recull l'experiència i fragilitats que comporten la seva condició de migrant i el com i el per què abraça la indisciplina de sde la seva pràctica artística.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra art sonor Creative Commons Escenes eliminades migra i colonialitat ràdio radioart Violeta Ospina
20.01.2016
38 MIN
Català
Son[i]a #221
Enric Farrés Duran
més Informació

Enric Farrés parla sobre col·leccionar obsessivament, sobre el valor de l'efímer, sobre l'ús de la mentida com a estratègia creativa, sobre la relació de complicitat amb els que l'envolten i sobre altres facetes del seu treball.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a arxiu col·lecció Enric Farrés llibres d'artista
03.10.2018
50 MIN
Castellà
Son[i]a #271
Un Faulduo
més Informació

Nicolás Zukerfeld i Nicolás Danilluk parlen sobre experimentació i treball col·lectiu, sobre autors menors i còpies massives, sobre traduir i adaptar, sobre l'arquitectura de les vinyetes com un lloc on es dirimeix la velocitat i el temps.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a cómic dibuix fanzine Un Faulduo
17.08.2015
28 MIN
Castellà
FONS ÀUDIO #33
Francesc Ruiz
més Informació

Explorant el pòsit especulatiu que conté el còmic com a format cultural, Francesc Ruiz convoca nocions com deriva, desig, fan, finestra, vinyeta o contra-història. A FONS ÀUDIO #33 ens explica els seus projectes, sobre el contingut ideològic implícit en el display dels quioscs i l’habilitat del còmic per reorganitzar els usos de la ciutat.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Especials FONS ÀUDIO cómic Creative Commons dibuix fanzine Francesc Ruiz
Son[i]a #198 Antonio Gagliano
Son[i]a
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58