22.04.2013
30 MIN
Castellà

Son[i]a #176
Ricardo Duque sobre L'Automàtica

descarregar

L’Automàtica és un antiga impremta de Barcelona recentment recuperada per un grup de dissenyadors, artistes i il·lustradors, que han reconvertit un negoci fallit en una associació cultural autogestionada. Inspirant-se en les formes de gestió i organització dels txocos bascos, la suma d’experiències acumulades en diferents àmbits creatius acosten el projecte a la producció col·lectiva.

Centrada en la recuperació de tècniques d’impressió gairebé artesanals que havien caigut en desús, com la impressió tipogràfica, L’Automàtica ha capturat la imaginació del teixit artístic de la ciutat i està donant lloc a projectes híbrids, entre el taller, la performance i la cocreació, que transcendeixen la seva condició original d’impremta. En plena era digital, aquest model de recuperació de tècniques d’impressió tradicionals i el retorn a l’estètica de l’artesanal troba casos similars a nivell global.

SON[I]A parla amb Ricardo Duque, corresponsable de Todojunto, l’equip de dissenyadors de la web del MACBA, i un dels deu socis fundadors de L’Automàtica, sobre la seva aposta per l’autogestió, els beneficis de ralentir els processos de producció i el retorn a l’artesania.

Son[i]a autogestió impressió tipogràfica L'Automàtica Ricardo Duque
Son[i]a #176 Ricardo Duque sobre L'Automàtica
Son[i]a
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58