21.03.2013
35 MIN
Català

Son[i]a #174
Alberto López Bargados sobre Ahlam Shibli

descarregar

Ahlam Shibli és una fotògrafa palestina que viu a Haifa. La seva obra fotogràfica descriu les implicacions contradictòries que hi ha rere la idea de la llar mitjançant una estètica documental. L’obra aborda tant la pèrdua com la lluita contra aquesta pèrdua, i també́ les restriccions i limitacions que la idea de llar imposa en aquells individus i grups marcats per polítiques identitàries repressives.

En l’exposició “La casa fantasmal”, Shibli reuneix nou sèries fotogràfiques produïdes durant l’última dècada. La majoria de treballs van acompanyats de peus de fotos que assignen a cada fotografia una data i un lloc concrets, en un procés d’investigació que sovint implica un contacte molt directe amb les persones que fotografia. El text i la fotografia conformen una unitat que vol evitar un ús aliè a la política anticolonial que motiva l’autora.

SON[I]A analitza el complex context sociopolític d’Ahlam Shibli, israeliana de passaport i beduïna d’origen, aprofitant la mirada experta en el tema d’Alberto López Bargados, antropòleg i professor de la Universitat de Barcelona. Aquesta peça inclou també petits apunts d’Ahlam Shibli sobre l’exposició i la seva obra.

Son[i]a Ahlam Shibli migra i colonialitat post-colonialisme
material addicional
1 resultats
programes relacionats
1 destacats
30.05.2017
15 MIN
Anglès
FONS ÀUDIO #48
Akram Zaatari
més Informació

A FONS ÀUDIO #48, Akram Zaatari contextualitza "Nature morte", obra a la Col·lecció MACBA. Aquesta pel·lícula es va produir per a l’exposició Les "Inquiets - 5 artistes sous la pression de la guerre", centrada en la guerra a l’Orient Mitjà i les seves representacions i es va exposar al Centro Georges Pompidou de París el 2008.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Especials FONS ÀUDIO Akram Zaatari Creative Commons FONS ÀUDIO
Son[i]a #174 Alberto López Bargados sobre Ahlam Shibli
Son[i]a
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58