10.01.2012
28 MIN
Castellà

Son[i]a #170
Erick Beltrán

descarregar

L’obra de l’artista mexicà Erick Beltrán s’ocupa dels processos d’edició, classificació i conceptualització d’estructures de pensament. El seu especial interès per l’epistemologia, la reinterpretació i la gestió de la sobreinformació l’ha portat a investigar arxius i biblioteques singulars d’arreu del món.

A través de la seva peculiar col·lecció de casos d’estudis, Beltrán analitza la mediació que l’arxiu exerceix entre nosaltres i el món. Es pregunta així si l’arxiu és un reflex de l’ordre del món o si, per contra, imposa un ordre al món. Es pregunta també si la nostra lectura s’adapta a la classificació que les biblioteques han fixat, o si és precisament la lectura, i els vincles erràtics que aquesta estableix, el que en determina l’estructura i el sentit.

SON[I]A comparteix amb Erick Beltrán els exemples més destacats en el seu procés de recerca personal d’arxius i biblioteques.

Son[i]a arxiu biblioteca Erick Beltrán
programes relacionats
9 destacats

Transcripció de l'assaig sonor de Quim Pujol per OBJECTUALITAT #3.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra objectualitat objectualitat Quim Pujol

Transcripció de EL MAL D'ESCRIPTURA. Modernisme per a ballar, a càrrec de Kenneth Goldsmith.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra Creative Commons Kenneth Goldsmith Transcripció

Aquesta és una conversa per email amb el col·leccionista de material filmogràfic efímer Rick Prelinger, que va tenir lloc l'abril de 2011.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra MEMORABILIA arxiu col·lecció Conversa MEMORABILIA Rick Prelinger
13.06.2014
40 MIN
Anglès
OBJECTUALITAT #2
més Informació

Talls, plecs, escales, objectes sonors, diagrames, quimeres. Els artistes Erick Beltrán i Florian Hecker exposen diferents teories sobre objectes en relació a les seves respectives pràctiques artístiques.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Especials objectualitat el més escoltat el 2014 Erick Beltrán Florian Hecker object objectualitat Roc Jiménez de Cisneros
13.05.2013
22 MIN
Castellà
FONS ÀUDIO #18
Erick Beltrán
més Informació

L'artista mexicà Erick Beltrán reflexiona sobre les formes de legitimació de la informació a partir d'un procés de manipulació i reutilització de discursos en material editat.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Especials FONS ÀUDIO Col·lecció MACBA Creative Commons Erick Beltrán

Recuperem fragments inèdits de l'entrevista amb l'artista mexicà Erick Beltrán.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra Creative Commons Erick Beltrán Escenes eliminades
12.12.2012
30 MIN
Anglès
Son[i]a #168
Wolfgang Ernst
més Informació

Wolfgang Ernst reflexiona sobre la possibilitat d'anar més enllà del concepte d'arxiu mitjançant l'exploració de les pràctiques relacionades amb allò que en l'actualitat es denomina "anarxiu".

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a Anarxiu arxiu Wolfgang Ernst
10.12.2009
8 MIN
Català
Son[i]a #92
més Informació

Bartomeu Marí and Chus Martínez parlen sobre l'exposició "El mal d’escriptura. Un projecte sobre text i imaginació especulativa".

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a Bartomeu Marí Chus Martínez exposició

Aquest programa és un complement sonor a l'exposició "El Mal d'escriptura. Un projecte sobre text i imaginació especulativa" que presenta una versió del modernisme agradable, humorosa i divertida.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Especials Alfred Jarry Erik Satie escriptura exposició George Antheil Kenneth Goldsmith modernisme Salvador Dalí Seth Price summerishere
Son[i]a #170 Erick Beltrán
Son[i]a
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58