12.12.2012
30 MIN
Anglès

Son[i]a #168
Wolfgang Ernst

descarregar

Wolfgang Ernst és professor de teoria dels mitjans a l’Institute of Musicology and Media Studies de la Humboldt University de Berlín, i és expert en la ciència de l’arxiu.

Ernst és un dels pioners en l’estudi de l’arqueologia dels mitjans, una branca d’investigació que ell defineix com “una arqueologia de les condicions tècniques de tot allò que es pot dir i pensar en la cultura, l’excavació de les proves que demostren com la tècnica condiciona les manifestacions humanes i no-humanes”.

Entre els seus nombrosos llibres i articles destaquen el recent “Digital Memory and the Archive”, una col·lecció d’assajos que subratlla el rol de determinades tecnologies i mecanismes en el desenvolupament de la societat i la cultura contemporànies. Ernst analitza la pràctica de l’arxiu a dia d’avui, en un món que, segons ell, ha passat de l’antiga cultura europea que afavoria l’acumulació, a una cultura mediàtica marcada per la transferència constant.

SON[I]A parla amb Wolfgang Ernst sobre la possibilitat d’anar més enllà del concepte d’arxiu mitjançant l’exploració de les pràctiques relacionades amb allò que en l’actualitat es denomina “anarxiu”.

Son[i]a Anarxiu arxiu Wolfgang Ernst
programes relacionats
3 destacats
07.01.2014
25 MIN
Castellà
Son[i]a #185
Maite Muñoz
més Informació

Maite Muñoz, responsable de l'Arxiu MACBA, parla sobre l'organització dels fons de l'Arxiu, les seves estratègies de divulgació i la manera en què tot això contribueix a redefinir les fronteres entre art i document.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a arxiu
10.01.2012
28 MIN
Castellà
Son[i]a #170
Erick Beltrán
més Informació

Erick Beltrán comparteix els exemples més destacats en el seu procés de recerca personal d'arxius i biblioteques idiosincràtics.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a arxiu biblioteca Erick Beltrán
14.07.2015
35 MIN
Anglès
Son[i]a #210
Nanna Thylstrup
més Informació

Nanna Thylstrup parla sobre la digitalització de l'arxiu i les seves implicacions, aprofundint en dues conseqüències que sorgeixen tant en les esferes individuals com les col·lectives: primer, l'ombra d'informació que els contextos de big data generen a tots els usuaris; segon, la política que existeix darrere dels processos de digitalització massiva.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a arxiu intel·ligència artificial Lars Holdhus/TCF Nanna Thysltrup ombra digital TCF
Son[i]a #168 Wolfgang Ernst
Son[i]a
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58