26.09.2012
18 MIN

Son[i]a #163

descarregar

Del 14 al 16 d’octubre de 1971 va tenir lloc a Eivissa el VII Congrés de l’International Council of Societies of Industrial Design (ICSID), un esdeveniment que es va concebre com a punt de confluència entre el disseny i les formes més experimentals de l’art i l’arquitectura.

El congrés es va convertir en un banc de proves per estudiar la relació entre aquestes pràctiques i va suposar una nova manera d’entendre el disseny.Reviure l’esperit de l’ICSID refresca interessos i conceptes encara vigents a l’actualitat, com la sostenibilitat, el treball participatiu, les noves relacions indústria-societat i el paper alliberador de l’experiència de l’art.

L’exposició “La utopia és possible. ICSID, Eivissa, 1971” és exercici de memòria composat per material documental, fotografies i pel·lícules procedents de diversos arxius i del fons del MACBA, així com d’exemples d’història oral.

SON[I]A parla amb Bartomeu Marí, Daniel Giralt-Miracle i Teresa Grandas sobre los procesos de investigación y la formalización de esta exposición.

Son[i]a ICSID anys setanta arquitectura Bartomeu Marí Daniel Giralt-Miracle disseny Eivissa exposició ICSID Instant City Teresa Grandas
programes relacionats
4 destacats

"LA UTOPIA ÉS POSSIBLE. ICSID. EIVISSA, 1971" és una mini-sèrie de tres episodis realitzada a partir de la recerca de l'exposició homònima, que rememora l'experiència del VII Congrés de l'International Council of Societies of Industrial Design (ICSID). El projecte reconstrueix l'experiència a través dels testimonis d'alguns dels seus protagonistes amb la intenció de crear un relat coral del moment.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Especials ICSID Daniel Giralt-Miracle ICSID Teresa Grandas

L'ICSID d'Eivissa va inaugurar una nova manera d’entendre el disseny i de concebre la pràctica artística. El congrés es presenta avui com una cita clau per entendre conceptes com l'intercanvi, la participació, la sostenibilitat, la solidaritat, les noves relaciones indústria-societat i el paper de l’art.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Especials ICSID arquitectura Daniel Giralt-Miracle ICSID Instant City Teresa Grandas

ICSID, Eivissa, 1971 va ser molt més que un congrés, va ser una experiència de socialització que va trencar amb els esquemes artístics, intel·lectuals i comportamentals de tota una generació de creadors. Com diu el crític Daniel Giralt-Miracle, allà ell es va veure “enterrar el Noucentisme i néixer la generació del disseny”.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Especials ICSID arquitectura Daniel Giralt-Miracle ICSID Teresa Grandas
26.01.2012
26 MIN
Català
Son[i]a #145
més Informació

Bartomeu Marí, Carles Guerra i Yaiza Hernández presenten la temporada 2012.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a Bartomeu Marí Carles Guerra col·lecció Yaiza Hernández
Son[i]a #163
Son[i]a
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58