02.08.2012
14 MIN

Son[i]a #159
Bartomeu Marí i Nuria Enguita Mayo sobre "Luis Claramunt. El viatge vertical"

descarregar

La Rambla, la plaça Reial, la Barceloneta són els primers espais que defineixen una cartografia vital en què Luis Claramunt (Barcelona, 1951 – Zarautz, 2000) s’instal·la per conèixer el món, després d’abandonar l’ambient familiar burgès. Als anys vuitanta se’n va de Barcelona, i Sevilla, Marràqueix, Bilbao i Madrid es convertiran a partir d’aleshores en escenaris per a la seva pràctica artística. Claramunt viatja cap al sud, però a diferència de viatgers anteriors, no el mou cap afany de romanticisme ni d’exotisme; la seva recerca s’aparta del simbolisme i dels paradisos.

Si bé a Claramunt se’l coneix gairebé exclusivament com a pintor, l’exposició “Luis Claramunt. El viatge vertical” presenta una àmplia selecció d’obres, des de pintures, dibuixos i fotografies fins a llibres autoeditats, que va fer entre principis dels anys setanta i finals dels noranta.

Bartomeu Marí i Nuria Enguita Mayo expliquen la relació de Claramunt amb el seu entorn i donen algunes pistes per abordar la seva obra.

Son[i]a Bartomeu Marí exposició Luis Claramunt Nuria Enguita Mayo
programes relacionats
1 destacats
26.01.2012
26 MIN
Català
Son[i]a #145
més Informació

Bartomeu Marí, Carles Guerra i Yaiza Hernández presenten la temporada 2012.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a Bartomeu Marí Carles Guerra col·lecció Yaiza Hernández
Son[i]a #159 Bartomeu Marí i Nuria Enguita Mayo sobre "Luis Claramunt. El viatge vertical"
Son[i]a
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58