05.07.2012
12 MIN
Català

Son[i]a #157

descarregar

“Oferta pública / Public Tender” és la primera gran presentació de l’obra de Rita McBride a Espanya. En un diàleg directe amb l’arquitecte de l’edifici, Richard Meier, McBride ha fet tornar una gran part de la segona planta del museu al seu estat original i intencional. Aquesta neteja de l’arquitectura mostra l’espai expositiu com un objecte d’estudi, i el situa al mateix nivell que les obres d’art que allotja. Així mateix, presenta algunes de les seves escultures més emblemàtiques, seleccionades per la seva capacitat específica de qüestionar la producció i percepció públiques de la cultura. McBride reconstitueix curosament un entorn en què l’art i l’arquitectura són sinònims.

L’aprofundiment de l’artista en la lluita entre el funcionament intern del museu i la seva arquitectura crea una transparència potent i restableix la connexió entre la funció pública i les operacions de custòdia del dia a dia del Museu.

SON[I]A parla amb Bartomeu Marí, Luis Fernández-Galiano, Anne Pöhlmann i Rita McBride sobre els processos i reflexions entorn a l’exposició.

Son[i]a Anne Pöhlmann arquitectura Bartomeu Marí escultura exposició Luis Fernández-Galiano Rita McBride
programes relacionats
3 destacats
03.05.2012
28 MIN
Català
Son[i]a #153
Isabel Bachs
més Informació

Isabel Bachs, responsable d'Arquitectura del MACBA, revisa els inicis del projecte arquitectònic del Museu, les seves repercussions urbanes i ciutadanes, les seves particularitats estilístiques, així com algunes de les exposicions més significatives que s'hi han presentat.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a arquitectura Isabel Bachs Richard Meier
26.01.2012
26 MIN
Català
Son[i]a #145
més Informació

Bartomeu Marí, Carles Guerra i Yaiza Hernández presenten la temporada 2012.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a Bartomeu Marí Carles Guerra col·lecció Yaiza Hernández
01.07.2011
9 MIN
Anglès
FONS AUDIO #9
Rita McBride
més Informació

Les obres de Rita McBride se situen en un terreny fronterer entre l'escultura, l'arquitectura i el disseny industrial. Partint d'una apropiació crítica d'objectes de la vida quotidiana, l'artista modela peces enigmàtiques que ens obliguen a qüestionar-nos la naturalesa dels símbols que conformen la nostra cultura.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Especials FONS ÀUDIO arquitectura Col·lecció MACBA Desitjos i necessitats. Col·lecció MACBA Rita McBride
Son[i]a #157
Son[i]a
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58