22.03.2012
22 MIN
Anglès

Son[i]a #149
Xavier Le Roy

descarregar

Xavier Le Roy és doctor en biologia molecular per la Universitat de Montpeller, però des de 1991 treballa com a ballarí i coreògraf. Ha format part de diverses companyies i ha col·laborat amb coreògrafs com Jerome Bel, Yvonne Rainer o Eszter Salamon. Els seus treballs en solitari “Self Unfinished” (1998) i “Product of Circumstances” (1999) van obrir noves perspectives per a la dansa, tot qüestionant els límits del discurs acadèmic sobre el cos i l’art coreogràfic. Des de llavors les seves peces subverteixen els conceptes tradicionals d’autoria i de procés creatiu, alhora que alteren els rols entre l’espectador i l’intèrpret, i dilueixen els límits entre l’espai museístic i el teatral.

SON[I]A analitza amb Xavier Le Roy algunes de les seves coreografies i processos de treball.

Son[i]a coreografia dansa Xavier Le Roy
programes relacionats
5 destacats
16.07.2019
54 MIN
Anglès
Son[i]a #292
David Levine
més Informació

David Levine parla de precedents històrics d'allò que ell mateix descriu com a “infiltracions“ en la vida quotidiana, com “The Mythic Being” d’Adrian Piper, “Following Piece” de Vito Acconci o “Roberta Breitmore” de Lynn Hershman Leeson. Prop d'una hora conversant sobre realitat i ficció, representació, invisibilitat, bucles i desaparicions de tota mena.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a Creative Commons David Levine
20.06.2018
3 MIN
Anglès
SON[I]A #259. Yvonne Rainer
Escenes eliminades
més Informació

Recuperem aquí fragments inèdits de l'entrevista amb Yvonne Rainer que no vam poder utilitzar en el seu moment.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra Creative Commons Escenes eliminades Yvonne Rainer
14.11.2017
143 MIN
Anglès
Son[i]a #248
André Lepecki
més Informació

André Lepecki parla sobre la cronopolítica de la desaparició, la dansa, Louis XIV, l'adquisició de la coreografia, el poder testimonial, les ontologies orientades a objectes, la coreopolicía, l'escriptura del moviment i els selfies.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a André Lepecki coreografia Creative Commons Els més escoltats del nostre arxiu IDIORÍTMIES Morten J. Olsen podcasts duracionals
15.03.2019
104 MIN
Anglès
Son[i]a #283
Boris Charmatz
més Informació

Boris Charmatz reflexiona sobre com abordar les estructures de poder dins del camp artístic. També parla de polisèmia, col·lectivitat, comunitats i anticomunitats, pedagogia radical, dissensió, el Musée de la danse, la relació complexa i inesgotable entre la dansa i la història, de treballar amb gestos i de la bellesa de la gent gran patinant.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a Boris Charmatz coreografia Creative Commons dansa podcasts duracionals Re-Imagine Europe
02.05.2018
34 MIN
Anglès
Son[i]a #259
Yvonne Rainer
més Informació

Yvonne Rainer parla sobre el pas del temps, la transferibilitat de la dansa, l'entrenament com a llegat i la descomposició fílmica del cos, sobre tenacitat, fisicalitat, influències, i sobre els girs, salts i ensopegades d'una trajectòria professional desplegada de manera polièdrica durant més de mig segle.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a coreografia dansa Yvonne Rainer
Son[i]a #149 Xavier Le Roy
Son[i]a
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58