15.12.2011
26 MIN
Anglès

Son[i]a #142
Anri Sala

descarregar

“1395 Days without Red” és un projecte cinematogràfic de Šejla Kamerić i Anri Sala, en col·laboració amb Ari Benjamin Meyers. Creat, desenvolupat i filmat d’una manera conjunta, ha donat lloc a dues pel·lícules independents que es presenten, per primera vegada, simultàniament al MACBA.

Totes dues pel·lícules plantegen un viatge al passat des del present, a partir d’una sèrie de recorreguts diaris que recreen la ruta per l'”Avinguda dels Franctiradors” al Sarajevo actual. La pel·lícula d’Anri Sala, paral·lelament, ha estat realitzada en col·laboració amb Liria Begeja.

A través de les seves pel·lícules, fotografies i instal·lacions, Anri Sala desenvolupa un treball en què les nocions d’espai, temps i so són elements claus que s’entrellacen per apropar-nos a fragments d’una realitat més complexa. Mitjançant històries aparentment senzilles, situa l’espectador davant d’un escenari complex des d’una perspectiva sociopolítica i històrica.

Així mateix, en moltes de les obres d’Anri Sala, el so és un element estructural essencial. Això comporta un gran salt conceptual: l’artista no fa bandes sonores per a les seves pel·lícules, sinó pel·lícules de bandes sonores, que són cada vegada més musicals, menys narratives i tremendament abstractes. El concepte d’espai és, doncs, molt important en l’obra de Anri Sala: no sols l’espai abstracte a què fan referència les seves pel·lícules, sinó també l’espai expositiu.

Son[i]a parla amb Anri Sala sobre la seva obra, l’ús de l’absent i la relació entre les ruptures i el continuum de la història.

Son[i]a Anri Sala
programes relacionats
2 destacats
10.11.2011
16 MIN
Anglès
Son[i]a #139
Ari Benjamin Meyer
més Informació

Entrevista amb el compositor americà Ari Benjamin Meyers a propòsit de "1395 Days without Red" i d'alguns aspectes de la seva obra general.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a Ari Benjamin Meyers
27.10.2011
17 MIN
Anglès
Son[i]a #138
Šejla Kamerić
més Informació

Entrevista amb Šejla Kamerić sobre el projecte cinematogràfic "1395 Days without Red", l'ús de la memòria i l'autorepresentació com a eina crítica i la relació entre art i política.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a Anri Sala Ari Benjamin Meyers Bòsnia Herzegovina cinema col·lecció Šejla Kamerić
Son[i]a #142 Anri Sala
Son[i]a
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58