01.12.2011
30 MIN
Castellà

Son[i]a #141
Franco Berardi

descarregar

Franco Berardi, també conegut com Bifo, és un escriptor, filòsof i activista polític i cultural que ha dedicat gran part de la seva carrera a estudiar les relacions entre les noves tecnologies de la comunicació i els moviments socials. La crisi actual l’ha dut a promoure la necessitat d’una insurrecció creativa capaç de plantar cara a la tirania financera a través de la reactivació de l’empatia i la solidaritat social.

Berardi va participar activament en les revoltes del 68, impulsades des de la Universitat de Bolonya, així com en el Moviment del 77, que va aglutinar en aquesta mateixa ciutat els esforços revolucionaris d’un grup d’intel·lectuals, artistes i estudiants autodenominats mao-dadaistes. També en aquella època va co-fundar Radio Alice, la primera ràdio lliure d’Itàlia, i la revista A/Traverso.

L’any 2000 va col·laborar en el desenvolupament de Telestreet (2002-2004), una xarxa de televisions de barri que van proliferar en diverses ciutats italianes per a combatre el monopoli de Mediaset. Actualment ensenya història social dels mitjans a l’Accademia di Belle Arti di Brera de Milà i forma part de l’equip docent del SCÉPSI (European School for Social Imagination) de San Marino

Son[i]a analitza amb Franco Berardi possibles estratègies d’insurrecció i resistència ciutadana enfront de la crisi que amenaça Europa actualment.

Son[i]a 14 anys y 14 registres memorables de RWM Franco Berardi "Bifo"
programes relacionats
5 destacats
08.03.2012
28 MIN
Anglès
Son[i]a #148
Mark Fisher
més Informació

L'impacte cultural de l'obra de Mark Fisher continua creixent anys després de la seva desaparició el 2017. La seva crua però sempre propera dissecció del sistema i els seus problemes endèmics es va plasmar en assajos, posts i llibres, com el que va suscitar aquesta conversa, "Capitalist Realism”. El llibre incideix en la perillosa connexió entre el Neoliberalisme i la salut mental, gairebé a manera de tràgic presagi de la seva mort, però és molt més que això. En aquest podcast, Fisher parla sobre l’allau de repercussions del col·lapse financer de 2008, especialment en relació a la idea del capitalisme com a únic marc possible.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
03.11.2015
46 MIN
Anglès
Son[i]a #216
Franco "Bifo" Berardi
més Informació

Bifo parla sobre assassinats en massa, en relació al cinema, la salut mental, la neuroplasticitat, l'amistat, la ironia i, en última instància, l'esperança.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a Franco Berardi "Bifo" neoliberalisme Occupy Movement societat del malestar
06.12.2011
7 MIN
Castellà
SON[I]A #141. Franco Berardi
Escenes eliminades
més Informació

Recuperem fragments inèdits de l'entrevista amb l'escriptor, filòsof i activista polític i cultural Franco Berardi que no vam poder incloure en el seu moment.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra Audio_EXTRA Escenes eliminades Franco Berardi "Bifo" radio pirata
13.10.2014
26 MIN
Anglès
RADIOACTIVITAT #1
Radio Alice
més Informació

RADIOACTIVITAT observa de prop dos ràdios lliures seminals, la bolonyesa Radio Alice i la parisenca Radio Tomate, com a singulars casos d'estudi en els quals conflueixen l’autogestió, l’organització descentralitzada i el DIY. La mini-sèrie serveix d’introducció al moviment de la ràdio lliure, que a les acaballes dels setanta va emergir en diverses parts del món a partir de la necessitat de donar veu a actors desvinculats de l’establishment mediàtic: una alternativa al relat del poder que es pot llegir també com l’avantsala a l’estructura horitzontal i rizomàtica de les xarxes digitals.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Especials RADIOACTIVITAT activisme Franco Berardi "Bifo" ràdio Radio Alice ràdio lliure Roc Jiménez de Cisneros
05.05.2006
11 MIN
Castellà
Son[i]a #1
Franco Berardi "Bifo"
més Informació

Entrevista a Franco Berardi "Bifo" i fragment de l'obra sonora de Marcel Broodthaers "Entrevista a un gat", 1970.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a activisme col·lecció conceptual crítica institucional Franco Berardi "Bifo" Marcel Broodthaers política
Son[i]a #141 Franco Berardi
Son[i]a
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58