12.05.2011
16 MIN
Castellà

Son[i]a #126
Suely Rolnik

descarregar

Suely Rolnik és psicoanalista, assagista i professora de Psicologia Clínica de la Universitat Catòlica de São Paulo, on coordina el Nucli d’Estudis de la Subjetivitat. Entre 1970 i 1979 es va exiliar a París, on es va graduar en filosofia, ciències socials i psicologia. En aquesta època va començar la seva relació amb el filòsof Gilles Deleuze —de qui va traduir part de l’obra al portuguès— i amb Félix Guattari.

També es remunta a aquest període la seva amistat amb l’artista Lygia Clark, l’última obra de la qual, “Estruturação do self”, va ser el tema de la seva tesi a França (1978) i del projecte de recerca “Nós somos o molde. A vocês cabe o sopro. Lygia Clark, da obra ao acontecimento”. És autora de “Micropolítica. Cartografias do desejo” (1986; 7a edició revisada, 2005), escrit en col·laboració amb Guattari, i col·labora regularment amb revistes com Multitudes, Traffic, Chimères, Parkett i Trópico.

Son[i]a parla amb Suely Rolnik sobre la dimensió ètica, estètica, política i clínica de l’experiència artística.

Son[i]a Descolonitzar el museu filosofia Suely Rolnik
material addicional
1 resultats
programes relacionats
2 destacats
08.04.2021
18 MIN
Castellà
Son[i]a #326. Lucía Egaña.
Escenes eliminades
més Informació

Recuperem aquí fragments inèdits de la conversa amb l'artista, escriptora, docent i activista Lucía Egaña que no vam poder utilitzar en el seu moment.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra Creative Commons Escenes eliminades Lucía Egaña
26.07.2023
94 MIN
Castellà
Son[i]a #378
Suely Rolnik
més Informació

En aquest podcast parlem amb psicoanalista, assajista y acadèmica Suely Rolnik sobre micropolítica i macropolítica, sobre el comú i el subjectiu. Parlem de l'aire i del present, i de la dificultat actual per respirar i conspirar. Abandonem la idea d'apocalipsi però també de paradís, i li seguim la pista a les aranyes. Ens aturem a observar els seus fils resistents i flexibles, i pensem en la possibilitat de crear teranyines provisòries per al sorgiment d'altres mons. En aquest teixir, Suely comparteix amb nosaltres termes del guaraní com ñe´é, que significa paraula i també ànima.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a activisme Creative Commons psicoanàlisi sud global Suely Rolnik
Son[i]a #126 Suely Rolnik
Son[i]a
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58