24.03.2011
14 MIN

Son[i]a #123
Manuel Huerga

descarregar

Pioner de la videocreació experimental, Manuel Huerga és director de cinema, televisió i escena. A televisió destaquen el seus programes Estoc de pop (1983-1985) i “Arsenal” (1985-1987) per a TV3, i “Boing Boing Buddha” per a BTV, cadena que va dirigir fins al 2003. Ha dirigit llargmetratges com “Antártida” (1995) i “Salvador” (2005). Dins la seva extensa trajectòria cultural ha impulsat exposicions com Món TV i projectes com la Videoteca Informatitzada de Barcelona (VIBA), dedicada a la digitalització del patrimoni audiovisual de la ciutat.
Son[i]a parla amb Manuel Huerga sobre els seus inicis experimentals i sobre el paper que el cinema, l’art i la televisió han tingut al llarg de la seva trajectòria professional.

Son[i]a parla amb Manuel Huerga sobre els seus inicis experimentals i sobre el paper que el cine, l’art i la televisió han tingut al llarg de la seva trajectòria professional.


 

Son[i]a televisió cinema Manuel Huerga televisió
programes relacionats
1 destacats

En aquest primer episodi d'aquesta mini-sèrie de tres capítols, repassem els inicis del col·lectiu Video-Nou i la seva connexió amb altres creadors que també començaven a treballar amb el vídeo a Catalunya. De la mà de Lluïsa Roca, Luisa Ortínez, Xefo Guasch i Carles Ameller, recalem en la relació que Vídeo-Nou mantenia amb la contra-cultura, l’underground i els moviments llibertaris. I abordem les particularitats del vídeo en tant que eina documental, comunicativa, creativa i reivindicativa, parant atenció a les seves aplicacions dins el context polític i social dels anys de la transició espanyola. Revisem estratègies com el feedback, la contra-informació i accedim als processos de producció dels primers projectes del col·lectiu: "Gràcia. Espais Verds" (febrer-març,1977) i "Campanya política per a la Lliga de Catalunya" (abril-maig, 1977), més conegut com el Vídeo-Bus.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Especials De nou amb Video-Nou De nou amb Video-Nou Carles Ameller creació colectiva Creative Commons Lluïsa Roca Luisa Ortínez transició video Video-Nou videoart Xefo Guasch
Son[i]a #123 Manuel Huerga
Son[i]a
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58