SONDES #34.2
Auxiliars
Els AUXILIARS de SONDES aprofundeixen en el tema principal del programa, però també estan pensats per a ser degustats de manera ecstàtica; així que tots els exemples que aquí apareixen han estat editats i seqüenciats de manera contínua. No hi ha locució, per la qual cosa és recomanable descarregar la llista de temes per a poder contrastar els títols, el context i la rellevància de cadascuna de les peces presentades.
A SONDES #34.2, explorem creuers espacials a través de les moltes i tremendament variades aplicacions del gloriós instrument de Maurice Martenot, amb algunes notes extra de Trautonium.
programes relacionats
Auxiliars
Els AUXILIARS de SONDES aprofundeixen en el tema principal del programa, però també estan pensats per a ser degustats de manera ecstàtica; així que tots els exemples que aquí apareixen han estat editats i seqüenciats de manera contínua. No hi ha locució, per la qual cosa és recomanable descarregar la llista de temes per a poder contrastar els títols, el context i la rellevància de cadascuna de les peces presentades. En aquest episodi, els Hammonds parlen, canten, fan equilibris, planen, es passegen i contemplen l'univers, i Jerry Goldsmith porta el Novachord cap a l'espai i fins al fons del mar.
A SONDES #35, Chris Cutler examina la revolució electrònica silenciosa introduïda per l'orgue Hammond i excavem rastres del visionari però efímer Novachord, un sintetitzador polifònic nascut un quart de segle abans del seu temps, que va brillar breument i poc després va desaparèixer.
Auxiliars
En aquest Auxiliar de Chris Cutler, podem trobar el Theremin treballant en conjunts experimentals, orquestres simfòniques, un grup de jazz, bandes de rock i en partitures de cinema i televisió, tant en solitari com en quantitat; a més d'un albirament fortuït de la Croix Sonore de Nikolai Obukhov, del seu extraordinari Third and Last Testament.
A SONDES #34 apareix una seqüència d'instruments nous, purament electrònics, entre els quals trobem l’electrophon, el kurbelspharophon, l’ondes Martenot, el dynophone, la croix sonore, el pianorad, el trautonium i el mixtur trautonium, cap dels quals ocupa un lloc obvi en el vocabulari musical existent. Paral·lelament, una estètica aliena comença a redefinir els paràmetres del so 'musical'.