07.02.2013

SONDES #3
Transcripció

descarregar PDF

A càrrec de Chris Cutler

A finals del segle XIX, la música va canviar de manera dràstica degut a dos factors: el col·lapse de la tonalitat convencional, que va fer trontollar els fonaments de la música culta, i la invenció d’una nova i revolucionària forma de memòria, l’enregistrament sonor, que va redefinir i donar força al món de la música popular. Una marea de sondes i experiments al voltant de nous recursos musicals i noves pràctiques organitzatives inundava totes dues disciplines, provocant així un intercanvi entre ambdues i la consolidació d’una nova estètica que portaria el so i les seves manipulacions més enllà dels estrets límits de la “música”.

Aquesta sèrie intenta seguir aquests canvis de manera analítica, per tal d’explicar com i per què els gèneres musicals i post-musicals són com són. SONDES #3 contuna en l’exploració del to, concretament, la seva destrucció mitjançant moviment constant i l’ús de portaments que desafien la quantització.

Extra Sondes Chris Cutler Creative Commons Transcripció Transcripció SONDES
programes relacionats
3 destacats
25.06.2013
58 MIN
Anglès
SONDES #4
més Informació

Aquest quart programa analitza una altra dimensió dels portamentos, i s'aproxima a les idees sobre el color, el timbre i el disputat territori del soroll de principis del segle XX.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Recerca Sondes Chris Cutler
09.05.2013
33 MIN
SONDES #3.2
Auxiliars
més Informació

Selecció musical entorn el to i la seva destrucció mitjançant moviment constant i l'ús de portaments que desafien la quantització.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Recerca Sondes Chris Cutler selecció musical SONDES. Auxiliars
25.02.2013
55 MIN
Anglès
SONDES #3
més Informació

Allà on el to es torna ingràvid i tot el que és sòlid es fon per convertir-se en aire: futurisme, soroll, electricitat, èxtasi i incertesa. Un cop d'ull a l'encant i el poder dels tons lliscats.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Recerca Sondes Chris Cutler glissando
SONDES #3 Transcripció
Extra
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58