01.07.2019
60 MIN
Anglès

SONDES #26

descarregar

A càrrec de Chris Cutler

A finals del segle XIX, la música va canviar de manera dràstica degut a dos factors: el col·lapse de la tonalitat convencional, que va fer trontollar els fonaments de la música culta, i la invenció d’una nova i revolucionària forma de memòria, l’enregistrament sonor, que va redefinir i donar força al món de la música popular.

Una marea de sondes i experiments al voltant de nous recursos musicals i noves pràctiques organitzatives inundava totes dues disciplines, provocant així un intercanvi entre ambdues i la consolidació d’una nova estètica que portaria el so i les seves manipulacions més enllà dels estrets límits de la “música”. Aquesta sèrie intenta seguir aquests canvis de manera analítica, per tal d’explicar com i per què els gèneres musicals i post-musicals són com són.

A SONDES #26, Satie, Cocteau i Avraamov obren de bat a bat la porta musical que permet l’intercanvi lliure entre el món de les coses i les pràctiques artístiques. Examinem-ne algunes de les conseqüències.

Recerca Sondes Chris Cutler
material addicional
1 resultats
SONDES #26
document
programes relacionats
7 destacats
03.08.2020
31 MIN
Anglès
SONDES #27.2
Auxiliars
més Informació

En aquest Auxiliar de Chris Cutler, les màquines d'escriure envaeixen tots els gèneres musicals imaginables, mentre que les pistoles, les bicicletes, les bombetes, el foley, la torre Eiffel i els segells de correus es converteixen en instruments a la recerca de noves sonoritats.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Recerca Sondes Chris Cutler selecció musical SONDES. Auxiliars

Transcripció de SONDES #27, a càrrec de Chris Cutler.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra Sondes Chris Cutler Creative Commons ferralla gamelan Transcripció SONDES
09.06.2020
54 MIN
Anglès
SONDES #27
més Informació

A SONDES # 27 Chris Cutler segueix la pista del compositor modern des de l'abocador fins a l'oficina, després a través de la sala d'estar i cap a la cuina a la recerca de nous recursos musicals, com a ferralla, màquines d'escriure, aspiradores, impressores matricials, quantitats industrials de paper, telèfons i l'humil mongeta.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Recerca Sondes +escoltats-juny-2020 Chris Cutler ferralla gamelan

Transcripció de SONDES #25, a càrrec de Chris Cutler.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra Sondes Chris Cutler joguines Transcripció SONDES
11.02.2020
31 MIN
Anglès
SONDES #26.2
Auxiliars
més Informació

Chris Cutler repassa una amplíssima varietat d'incorporacions musicals integrades de botzines d'automòbils, timbres, ferralla, asfalt, sirenes de boira i eines elèctriques, en els mons del rock, el pop, la música contemporània, el jazz i el cinema.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Recerca Sondes bocines de boira Chris Cutler SONDES. Auxiliars

Transcripció de SONDES #26, a càrrec de Chris Cutler.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra Sondes Chris Cutler Creative Commons Transcripció SONDES
23.04.2019
61 MIN
Anglès
SONDES #25
més Informació

A SONDES #25, Chris Cutler continua rastrejant la importació de no-instruments en composicions i interpretacions. Músics de jazz i blues, compositors contemporanis, de cinema, grups de rock, artistes sonors i improvisadors, s’apropen a les joguines i als estris de ferreteria en la seva cerca de noves sonoritats.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Recerca Sondes Chris Cutler circuit bending joguines
SONDES #26
Recerca
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58