23.04.2019
61 MIN
Anglès

SONDES #25

descarregar

A càrrec de Chris Cutler

A finals del segle XIX, la música va canviar de manera dràstica degut a dos factors: el col·lapse de la tonalitat convencional, que va fer trontollar els fonaments de la música culta, i la invenció d’una nova i revolucionària forma de memòria, l’enregistrament sonor, que va redefinir i donar força al món de la música popular.

Una marea de sondes i experiments al voltant de nous recursos musicals i noves pràctiques organitzatives inundava totes dues disciplines, provocant així un intercanvi entre ambdues i la consolidació d’una nova estètica que portaria el so i les seves manipulacions més enllà dels estrets límits de la “música”. Aquesta sèrie intenta seguir aquests canvis de manera analítica, per tal d’explicar com i per què els gèneres musicals i post-musicals són com són.

SONDES #25 continua rastrejant la importació de no-instruments en composicions i interpretacions. Músics de jazz i blues, compositors contemporanis, de cinema, grups de rock, artistes sonors i improvisadors, s’apropen a les joguines i als estris de ferreteria en la seva cerca de noves sonoritats.

Recerca Sondes Chris Cutler circuit bending joguines
material addicional
2 resultats
programes relacionats
6 destacats
11.02.2020
31 MIN
Anglès
SONDES #26.2
Auxiliars
més Informació

Chris Cutler repassa una amplíssima varietat d'incorporacions musicals integrades de botzines d'automòbils, timbres, ferralla, asfalt, sirenes de boira i eines elèctriques, en els mons del rock, el pop, la música contemporània, el jazz i el cinema.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Recerca Sondes bocines de boira Chris Cutler SONDES. Auxiliars

ENG Transcripció de SONDES #24, a càrrec de Chris Cutler.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra Sondes Chris Cutler Creative Commons joguines Transcripció Transcripció SONDES
01.07.2019
60 MIN
Anglès
SONDES #26
més Informació

SONDES # 26 es fixa en els pioners que van dibuixar el paisatge sonor del món en l'àmbit de la música, tot aplanant el camí per a l'emancipació o l’estetització del soroll, que va dur a la inclusió de tota mena d'objectes, des d'helicòpters fins a tela asfàltica, gel, poliestirè, ferralla o màquines de fax, en composicions i actuacions de música (no electrònica).

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Recerca Sondes Chris Cutler

Transcripció de SONDES #25, a càrrec de Chris Cutler.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra Sondes Chris Cutler joguines Transcripció SONDES
30.01.2019
31 MIN
Anglès
SONDES #24.2
Auxiliars
més Informació

Aquest auxiliar narra les múltiples aventures que les joguines han protagonitzat sobre escenaris de rock, bandes sonores de pel·lícules, sales de concerts, galeries i enregistraments de tota mena.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Recerca Sondes Chris Cutler joguines SONDES. Auxiliars
23.08.2018
48 MIN
Anglès
SONDES #24
més Informació

SONDES #24 segueix als compositors que s’abalancen cap a la caixa de joguines – i a la bodega– a la cerca de noves sonoritats no electròniques que poden donar peu tant a seques composicions contemporànies, com a singles pop ben humidets, així com a bandes sonores, improvisacions de jazz i instal·lacions sonores.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Recerca Sondes Chris Cutler joguines
SONDES #25
Recerca
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58