04.08.2017

SONDES #21
Transcripció

descarregar PDF

A càrrec de Chris Cutler

A finals del segle XIX, la música va canviar de manera dràstica degut a dos factors: el col·lapse de la tonalitat convencional, que va fer trontollar els fonaments de la música culta, i la invenció d’una nova i revolucionària forma de memòria, l’enregistrament sonor, que va redefinir i donar força al món de la música popular.

Una marea de sondes i experiments al voltant de nous recursos musicals i noves pràctiques organitzatives inundava totes dues disciplines, provocant així un intercanvi entre ambdues i la consolidació d’una nova estètica que portaria el so i les seves manipulacions més enllà dels estrets límits de la “música”. Aquesta sèrie intenta seguir aquests canvis de manera analítica, per tal d’explicar com i per què els gèneres musicals i post-musicals són com són.

A SONDES #21, la nostra exploració de l’ús d’instruments exòtics en els vocabularis musicals occidentals es desplaça del Carib cap a Àsia de l’Est, tenint en compte, ja en ruta, el curiós cas de la World Music como a categoria comercial i ideològica.

 

Extra Sondes Chris Cutler Creative Commons Transcripció SONDES
programes relacionats
4 destacats
22.01.2018
60 MIN
Anglès
SONDES #22
més Informació

Chris Cutler conclou la seva exploració sobre la importació d'instruments exòtics: més enllà dels seus valors sonors i tímbrics, fixant-nos en la forma en què es despleguen com a vectors de significat, llenguatge i representació simbòlica.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Recerca Sondes Chris Cutler
02.01.2017
61 MIN
SONDES #20
més Informació
Chris Cutler fa un cop d'ull a les importacions exòtiques que més impacte van tenir en la música occidental: les idees i instruments de l'Índia, que van portar no només nous sons i afinacions sinó també idees radicalment noves sobre la pròpia música.
mostrar-ne més mostrar-ne menys
Recerca Sondes 2019-2006: podcasts+escoltats Chris Cutler
21.11.2017
31 MIN
Anglès
SONDES #21.2
Auxiliars
més Informació

En aquest auxiliar, els instruments asiàtics troben el seu camí en tot tipus de situacions inesperades, tant dins com fora del seu territori.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Recerca Sondes Chris Cutler SONDES. Auxiliars
04.09.2017
57 MIN
Anglès
SONDES #21
més Informació

A SONDES #21, l'estudi de Chris Cutler la incorporació d'instruments exòtics en vocabularis musicals occidentals viatja des del Carib fins a l’Àsia Oriental, i aprofita el trajecte per donar voltes al curiós cas de la World Music com a categoria comercial i ideològica.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Recerca Sondes Chris Cutler
SONDES #21 Transcripció
Extra
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58