17.02.2016

SONDES #17
Transcripció

descarregar PDF

A càrrec de Chris Cutler

A finals del segle XIX, la música va canviar de manera dràstica degut a dos factors: el col·lapse de la tonalitat convencional, que va fer trontollar els fonaments de la música culta, i la invenció d’una nova i revolucionària forma de memòria, l’enregistrament sonor, que va redefinir i donar força al món de la música popular.

Una marea de sondes i experiments al voltant de nous recursos musicals i noves pràctiques organitzatives inundava totes dues disciplines, provocant així un intercanvi entre ambdues i la consolidació d’una nova estètica que portaria el so i les seves manipulacions més enllà dels estrets límits de la “música”.

Aquesta sèrie intenta seguir aquests canvis de manera analítica, per tal d’explicar com i per què els gèneres musicals i post-musicals són com són. A SONDES #17, rastregem com el gamelan va xocar amb les nocions occidentals de la música, i com la percussió exòtica es va estendre com un virus en tota mena d’àmbits.

 

Extra Sondes Chris Cutler gamelan Transcripció Transcripció SONDES
programes relacionats
4 destacats
29.04.2016
57 MIN
Anglès
SONDES #18
més Informació

A SONDES #18, Chris Cutler puja de categoria de la percussió més humil i ens introdueix al món hiperreal de l’alta fidelitat, l’escolta pura i l’exòtica.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Recerca Sondes Chris Cutler Exòtica podcast
14.01.2016
50 MIN
SONDES #16
més Informació
SONDES #16 conclou la sèrie de quatre programes que investiguen la reutilització d'instruments folklòrics. Aquesta vegada es tracta de banjos, mandolines, balalaiques, arpes de boca i conjunts d'instruments populars, tots ells fora dels seus respectius contextos per fer coses estranyes i poc naturals.
mostrar-ne més mostrar-ne menys
Recerca Sondes Chris Cutler
08.03.2016
29 MIN
Anglès
SONDES #17.2
Auxiliars
més Informació

En aquest nou auxiliar Chris Cutler segueix la pista del gamelan fins a topar amb altres experiments de percussió i endinsar-se inexorablement en l'apropiació exòtica.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Recerca Sondes Chris Cutler gamelan SONDES. Auxiliars
26.02.2016
49 MIN
Anglès
SONDES #17
més Informació

SONDES #17 observa la col·lisió del gamelan amb la sensibilitat occidental i la recerca de nous recursos de percussió per part d’una comunitat de compositors interessats per treballar amb nous timbres i sorolls atonals que donin sortida al canon modernista.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Recerca Sondes Chris Cutler gamelan
SONDES #17 Transcripció
Extra
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58