SONDES #15.1
A càrrec de Chris Cutler
A finals del segle XIX, la música va canviar de manera dràstica degut a dos factors: el col·lapse de la tonalitat convencional, que va fer trontollar els fonaments de la música culta, i la invenció d’una nova i revolucionària forma de memòria, l’enregistrament sonor, que va redefinir i donar força al món de la música popular.
Una marea de sondes i experiments al voltant de nous recursos musicals i noves pràctiques organitzatives inundava totes dues disciplines, provocant així un intercanvi entre ambdues i la consolidació d’una nova estètica que portaria el so i les seves manipulacions més enllà dels estrets límits de la “música”.
Aquesta sèrie intenta seguir aquests canvis de manera analítica, per tal d’explicar com i per què els gèneres musicals i post-musicals són com són. A SONDES #15 fem un cop d’ull als usos experimentals dels instruments folk més intractables: les gaites, el hurdy gurdy i l’harmònica. Ja no hi ha res sagrat?
programes relacionats
Transcripció
A SONDES #16, banjos, mandolines, balalaiques i arpes de boca fan coses revolucionàries que no acostumen a fer.
Transcripció
Transcripció de SONDES #14, a càrrec de Chris Cutler.
Auxiliars
A SONDES #16.2, ens preguntem fins a on es pot arribar amb banjos, mandolines, balalaiques, arpes de boca i conjunts d’instruments folk. I arriben molt lluny!
Auxiliars
En aquest auxiliar, gaites, cítares, harmònica i violes de roda fan coses que no se suposo que es poden fer... i brillen fent-ho.
Transcripció
Transcripció de SONDES #15, a càrrec de Chris Cutler.
A SONDES #14 agafem un trencall per mostrar com la col·lisió entre els mecanismes del folk, l'agitació social, l'enregistrament de so i l'electrificació va sustentar el creixement d'un nou llenguatge musical políglota, i una nova circumscripció estètica.