20.08.2012
45 MIN
Anglès

SONDES #1

descarregar

A càrrec de Chris Cutler

A finals del segle XIX, la música va canviar de manera dràstica degut a dos factors: el col·lapse de la tonalitat convencional, que va fer trontollar els fonaments de la música culta, i la invenció d’una nova i revolucionària forma de memòria, l’enregistrament sonor, que va redefinir i donar força al món de la música popular. Una marea de sondes i experiments al voltant de nous recursos musicals i noves pràctiques organitzatives inundava totes dues disciplines, provocant així un intercanvi entre ambdues i la consolidació d’una nova estètica que portaria el so i les seves manipulacions més enllà dels estrets límits de la “música”.

Aquesta sèrie intenta seguir aquests canvis de manera analítica, per tal d’explicar com i per què els gèneres musicals i post-musicals són com són. El primer programa posa en situació i investiga les primeres reconsideracions del to: sondes que postulaven noves escales construïdes a través de la subdivisió cada vegada més gran dels intervals heretats de temperament igual.

 

Recerca Sondes 2006-2016: els podcasts més escoltats en deu anys 2019-2006: podcasts+escoltats Chris Cutler Els més escoltats del nostre arxiu pitch
material addicional
1 resultats
SONDES #1
document
programes relacionats
3 destacats
03.12.2012
47 MIN
Anglès
SONDES #2
més Informació

La música "normal" que escoltem habitualment està desafinada, especialment quan està "afinada". Així, seria millor que la música estigués en harmonia amb les lleis de la física, o cenyida als desitjos de la notació musical?

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Recerca Sondes Chris Cutler Harry Partch

Transcripció de la nova sèrie Curatorial SONDES #1, a càrrec de Chris Cutler.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra Sondes Chris Cutler Creative Commons pitch Transcripció Transcripció SONDES
18.10.2012
31 MIN
Anglès
SONDES #1.2
Auxiliars
més Informació

En aquesta selecció musical explorem amb més profunditat les divisions microtonales basades en temperament igual, el sistema d'afinació més utilitzat actualment a la música occidental.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Recerca Sondes Chris Cutler selecció musical SONDES. Auxiliars
SONDES #1
Recerca
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58