23.09.2013
47 MIN
Anglès

OBJECTUALITAT #1

descarregar
OBJECTUALITAT #1

A càrrec de Roc Jiménez de Cisneros

Aquest podcast és sobre objectes, però especialment sobre algunes teories recents que ofereixen noves conceptualitzacions dels objectes en la filosofia i l’art contemporanis. El primer episodi parteix de dues converses amb els filòsofs i professors Graham Harman i Luciana Parisi.

L’ontologia orientada als objectes de Harman s’oposa a l’antropocentrisme de Kant i a la perspectiva cientificista, en defensa d’un concepte radicalment ampli de l’objectualitat, mentre Parisi analitza les relacions entre les coses i les dades, entre els objectes macrofísics i els algoritmes que els creen.

Especials objectualitat filosofia Graham Harman Luciana Parisi object objectualitat Roc Jiménez de Cisneros
material addicional
1 resultats
programes relacionats
4 destacats

Transcripció de l'assaig sonor de Quim Pujol per OBJECTUALITAT #3.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra objectualitat objectualitat Quim Pujol
25.11.2015
71 MIN
Anglès
OBJECTUALITAT #4
més Informació

La materialitat esmunyedissa dels objectes més difícils de rastrejar: de l'arsènic que enverina els pous de Bangladesh, al relat de Nabil Ahmed, fins a les supersticions que envolten el Pou Superprofund de Kola a Rússia, segons Arie Altena, o la biologia del calamar de l'infern en un passatge del "Vampyroteuthis Infernalis" de Vilém Flusser, llegit per AGF.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Especials objectualitat #InternationalPodcastDay #PodcastDay 2015bestshows els podcasts més escoltats de 2016 objectualitat Roc Jiménez de Cisneros
06.05.2015
61 MIN
Anglès
OBJECTUALITAT #3
més Informació

L’antropòleg Martin Holbraad i l’artista i comissari Quim Pujol parlen del monstruós, l’altredat, l’híbrid, l’agència de l’objecte, l’alienígena i el fetitx.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Especials objectualitat antropologia els podcasts més escoltats de 2015 fetitxe Martin Holbraad object Quim Pujol Roc Jiménez de Cisneros
13.06.2014
40 MIN
Anglès
OBJECTUALITAT #2
més Informació

Talls, plecs, escales, objectes sonors, diagrames, quimeres. Els artistes Erick Beltrán i Florian Hecker exposen diferents teories sobre objectes en relació a les seves respectives pràctiques artístiques.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Especials objectualitat el més escoltat el 2014 Erick Beltrán Florian Hecker object objectualitat Roc Jiménez de Cisneros
OBJECTUALITAT #1
Especials
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58