17.09.2014
17 MIN
Anglès

NOMÉS LES NOIES DE 17 PODEN ESCOLTAR FINS A 16.000 HERZOS
Una història breu del casset d’àudio

descarregar

A càrrec de Felix Kubin

Wim Langenhoff és un antic empleat de Philips, el gegant holandès de l’electrònica, que va participar activament en el desenvolupament de la cinta d’àudio.

A més de treballar a Philips, Langenhoff va ser membre de The New Electric Chamber Music Ensemble, un col·lectiu d’artistes amb seu a Eindhoven que va assolir certa notorietat regional a les acaballes dels seixanta gràcies a les seves actuacions anàrquiques i per utilitzar instruments poc usuals com utensilis de cuina, eines, aparells de ràdio i televisió, motos, equips d’electroencefalografia, gramòfons, fragments de pel·lícules de Super 8 i efectes d’il·luminació.

La peça inclou una entrevista i dos fragments musicals publicats al recopilatori “The Spirit of Eindhoven” el 2008. La doble vida de Langenhoff mai va ser un problema per Philips, que fins i tot va acabar finançant algunes de les seves actuacions. Quan el grup es va dissoldre, Langenhoff va continuar com a part de l’Instituut voor Betaalbare Waanzin.

Felix Kubin va realitzar aquest programa com a part del seu treball “Chromdioxidgedächtnis” (memòria de diòxid de crom), publicat per Gagarin Records. El casset que conté aquesta peça forma part d’una caixa que també inclou un CD i un extens llibret. “Chromdioxidgedächtnis” gira entorn del format extint de la cinta de casset d’àudio, l’últim suport d’enregistrament analògic popular, que va ser crucial per la generació pre-digital, ja que proporcionava una manera barata de copiar música de la ràdio i de vinil, i crear compilacions per amics i amants. Com a efecte secundari, el mitjà també va suposar l’aparició d’una escena underground de cassets que va emergir amb especial força a Alemanya durant la dècada dels vuitanta.

Extra #PodcastDay 2014bestshows cassette el més escoltat el 2014 Felix Kubin lomejorde2014 so + tecnologia Wim Langenhoff
material addicional
1 resultats
programes relacionats
6 destacats
09.10.2014
14 MIN
Anglès
Radio As Art
Contribució de Ràdio Web MACBA
més Informació

Què és el radio art? Què estem fent? Ben Vida, Felix Kubin, Goodiepal, Kenneth Goldsmith, Jon Leidecker, Tetsuo Kogawa, Chris Cutler i Roc Jiménez de Cisneros donen la seva particular resposta a aquesta qüestió ontològica.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra 2014bestshows ràdio radioart

Compilació de les lletres i traducció a l'anglès de la selecció musical de Deutsche Kassettentäter de Felix Kubin.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra Deutsche Kassettentäter Felix Kubin lletres

Igual que el país, l'escena musical experimental de Letònia és petita però activa, i comença a passar pàgina i a deslligar-se dels estigmes que han plagat la seva vida cultural durant gairebé dues dècades.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Recerca PARASOL ELEKTRONICZNY. RUMOURS FROM THE EASTERN UNDERGROUND Europa de l'Est Felix Kubin Letònia PARASOL ELEKTRONICZNY. RUMOURS FROM THE EASTERN UNDERGROUND

Alfred Hilsberg, fundador del segell discogràfic ZickZack, i l'escriptor Frank Apunkt Schneider parlen sobre el context cultural, social i polític d'Alemanya a les acaballes dels setanta, un brou de cultiu que va donar lloc a una música radicalment nova que Schneider defineix com "l'agressió sense rumb dels sorolls alliberats".

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Recerca Interrupcions Deutsche Kassettentäter Felix Kubin Interrupcions Mix

Una dècada després de la fi del règim comunista, els músics underground txecs i eslovacs van començar a reconduir el llegat nacional del rock progressiu dissident cap a nous territoris.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Recerca PARASOL ELEKTRONICZNY. RUMOURS FROM THE EASTERN UNDERGROUND Eslovàquia Europa de l'Est Felix Kubin PARASOL ELEKTRONICZNY. RUMOURS FROM THE EASTERN UNDERGROUND República Txeca

Felix Kubin reviu la vitalitat de la Neue Deutsche Welle a través d'arxius mig perduts en cintes casolanes publicades entre 1981 i 1993.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Recerca Interrupcions Deutsche Kassettentäter Felix Kubin Interrupcions Mix selecció musical
NOMÉS LES NOIES DE 17 PODEN ESCOLTAR FINS A 16.000 HERZOS Una història breu del casset d’àudio
Extra
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58