13.03.2014
66 MIN
Anglès

MEMORABILIA. COL·LECCIONANT SONS AMB…
Eric Isaacson. Part I

descarregar

Produït per Rosanna Arbon

Per Eric Isaacson, el col·leccionisme musical va arrencar com una activitat personal i privada. Als cinc anys ja es dedicava a gravar cançons de la ràdio per crear les seves pròpies recopilacions en casset. El seu repte més ambiciós va ser la reconstrucció de la discografia completa de The Beatles, àlbum a àlbum, cançó a cançó, tot gravat de la ràdio. Va trigar quatre anys. Aquest tipus de comportament podria portar fàcilment a la idea que el jove Isaacson acabaria esdevenint un dels col·leccionistes sonors que William Bennett defineix com els completistes, però no és pas així.

La seva col·lecció acostuma a rondar els 300 discos, que sembla una quantitat petita pel director d’una discogràfica, però la col·lecció d’Isaacson està en perpetu moviment: compra discos tan de pressa com se’n desfà, perquè en última instància el veritablement important és la relació de contemporaneïtat que estableix amb els discos. “Si no, acabaria boig”, afirma. “Els meus interessos són molt diversos i la meva col·lecció hauria de tenir 50,000 discos per representar tots els meus gustos, però això no és factible”. Els seus quaderns de notes, on apunta obsessivament totes les cançons que li agraden, amb símbols per indicar un aspecte concret del tema, com ara el to emocional o la velocitat, serveixen de testimoni de la gran quantitat de discos que han format part de la seva vida en els darrers deu anys.

La sensibilitat gràfica d’Isaacson adorna les cobertes de Mississippi Records. Com passa a la seva col·lecció de discos, les seves influències estètiques són molt variades, i inclouen tant referents clàssics de la talla de Daniel Johnston o els fanzines punk, com el disseny de Folkways Records i l’art tàntric hindú. Isaacson diu que el seu estil va evolucionar fruit de les pròpies limitacions: “Vaig haver de trobar una marca personal perquè no podia fer ús de trucs, habilitats ni tècniques sofisticades”. El disseny gràfic d’Isaacson és atrevit, colorista, cru i críptic, i fa que les seves cobertes destaquin en qualsevol prestatge.

Recerca MEMORABILIA 2014bestshows col·lecció col·leccionista el més escoltat el 2014 eric isaacson lomejorde2014 MEMORABILIA mississippi records
material addicional
1 resultats
programes relacionats
1 destacats

Eric Isaacson, fundador de Mississippi Records, presenta una recopilació que busca l'encant dels enregistraments casolans.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Recerca MEMORABILIA col·lecció col·leccionista eric isaacson MEMORABILIA selecció musical
MEMORABILIA. COL·LECCIONANT SONS AMB… Eric Isaacson. Part I
Recerca
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58