01.08.2011

MEMORABILIA. COL·LECCIONANT SONS AMB…
Conversa amb Mark Gergis sobre la seva col·lecció sonora

descarregar PDF

Vinculat a la discogràfica Sublime Frequencies, Mark Gergis és un expert en la música popular i folklòrica de Síria, l’Iraq, Cambotja i Tailàndia des de meitat del segle XX fins a l’actualitat. Aquesta conversa presenta reflexions culturals, logístiques i esotèriques sobre l’acte de col·leccionar música a l’Orient Mig i el Sud-est Asiàtic, la importància del format, la rellevància de col·leccionar objectes culturalment aliens, i d’altres aspectes sociològics de la pràctica del col·leccionisme musical als països en desenvolupament.

MEMORABILIA. COL·LECCIONANT SONS AMB… és una nova sèrie que pretén obrir una escletxa per espiar i descobrir col·leccions privades de música i memorabília sonora. Aquesta sèrie documental és una historiografia sobre el col·leccionisme sonor que revela la feina desconeguda i apassionada del col·leccionista amateur, alhora que reconstrueix múltiples històries paral·leles, com l’evolució dels formats de gravació, la problemàtica de l’arxiu, el mercat del col·leccionisme o l’evolució dels estils musicals més enllà dels circuits comercials.


 

Extra MEMORABILIA Conversa Mark Gergis
programes relacionats
5 destacats
11.02.2013
56 MIN
INTERRUPCIONS #10
Radio Maghreb
més Informació

En aquesta peça Alan Bishop reivindica l'ús de la ràdio com a instrument electrònic en un viatge a través del temps i de l'espai que recupera antics enregistraments de les ones AM i FM del seu primer viatge a Espanya i Marroc el 1983.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Recerca Interrupcions Alan Bishop estiu Interrupcions Mix ràdio selecció musical Sublime Frequencies summerishere

Mark Gergis, col·laborador habitual de Sublime Frequencies, explica la filosofia del projecte i les implicacions culturals, logístiques i esotèriques sobre l'acte de col·leccionar música culturalment aliena.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra MEMORABILIA Alan Bishop Escenes eliminades Mark Gergis MEMORABILIA Sublime Frequencies

Recuperem fragments inèdits de l'entrevista amb Mark Gergis que no vam poder incloure en el seu moment.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra MEMORABILIA Creative Commons Escenes eliminades Mark Gergis MEMORABILIA
Selecció musical d'"anomalies" de la col·lecció sonora de Mark Gergis, especialitzada en música d'Orient Mitjà i el sud-est asiàtic.
mostrar-ne més mostrar-ne menys
Recerca MEMORABILIA col·lecció Mark Gergis MEMORABILIA selecció musical Sublime Frequencies summerishere

Durant els últims vint anys, aquest nord-americà d'ascendència iraquiana s'ha submergit en diferents escenes i subgèneres de la música popular i folklòrica de Síria, L'Iraq, Sumatra, Cambotja, Tailàndia i d'altres indrets, per a rescatar de l'oblit allò que ell anomena "anomalies sonores".

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Recerca MEMORABILIA col·lecció Mark Gergis Matías Rossi MEMORABILIA Sublime Frequencies
MEMORABILIA. COL·LECCIONANT SONS AMB… Conversa amb Mark Gergis sobre la seva col·lecció sonora
Extra
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58