11.07.2011

MEMORABILIA. COL·LECCIONANT SONS AMB…
Conversa amb Ed Veenstra sobre la seva col·lecció sonora.

descarregar PDF

L’holandès Ed Veenstra col·lecciona tota mena d’objectes musicals d’artistes plàstics (al voltant de 3500) que en algun moment de les seves carreres han treballat en el mitjà sonor. Discos, però també allò que ell anomena “anti-discos”, formats estranys, impossibles i inclasificables, que s’aproximen a l’objecte des d’una perspectiva radicalment diferent i transcendeixen les funcions tradicionals del suport discogràfic. Una labor exhaustiva de recol·lecció i classificació que revela la fascinació del món de l’art pel sonor i el musical.

MEMORABILIA. COL·LECCIONANT SONS AMB… és una nova sèrie que pretén obrir una escletxa per espiar i descobrir col·leccions privades de música i memorabília sonora. Aquesta sèrie documental és una historiografia sobre el col·leccionisme sonor que revela la feina desconeguda i apassionada del col·leccionista amateur, alhora que reconstrueix múltiples històries paral·leles, com l’evolució dels formats de gravació, la problemàtica de l’arxiu, el mercat del col·leccionisme o l’evolució dels estils musicals més enllà dels circuits comercials.

Extra MEMORABILIA Broken Music col·lecció Conversa Ed Veenstra MEMORABILIA
programes relacionats
7 destacats

Encara contaminades de les ansietats, incerteses, desigualtats i contradiccions que ens ha posat bruscament al davant la pandèmia de la COVID-19, i malgrat aquest nou estat d’hibernació mental que m’acompanya des que aquesta distopia en procés ha mutilat els nostres sentits i les nostres relacions socials, aquí em trobo amb alguna cosa a celebrar. Aquests dies fins i tot em costa fer la llista de la compra, de manera que ho celebrem amb un asterisc enorme i paraules somortes. Celebrem-ho!

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra assaig ràdio

Aquesta és una conversa per email amb el col·leccionista de new age Douglas Mcgowan, que va tenir lloc l'hivern de 2012.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra MEMORABILIA Conversa Creative Commons Douglas Mcgowan joguines MEMORABILIA

Transcripció de la conferència "Broken Music, anti-records and object records" a càrrec d'Ed Veenstra.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra MEMORABILIA Broken Music col·lecció Creative Commons Ed Veenstra Transcripció

Aquesta selecció musical es va fer servir com a avançament de la sessió de MEMORABILIA. Col·leccionant sons amb... Ed Veenstra, que va tenir lloc el 15 d'abril de 2011 al MACBA.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra MEMORABILIA Audio_EXTRA Broken Music Ed Veenstra selecció musical Teaser
12.10.2012
61 MIN
Anglès
INTERRUPCIONS #9
Metadiscos
més Informació

Selecció de discos que esmenten, simulen, utilitzen o estudien el fenomen del disc, el tocadiscos i/o l'enregistrament.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Recerca Interrupcions Anki Toner gramofonia Mix selecció musical

Selecció musical d'algunes de les joies secretes de la col·lecció sonora d'Ed Veenstra, especialitzada en Broken Music (música feta per artistes plàstics), discos objecte, anti-discos i altres rareses.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Recerca MEMORABILIA Broken Music Ed Veenstra MEMORABILIA selecció musical

L'holandès Ed Veenstra col·lecciona tota mena d'objectes musicals d'artistes plàstics que en algun moment de les seves carreres han treballat en el mitjà sonor. Discos, però també el que ell denomina anti-discos, formats estranys, impossibles i inclassificables, que s'aproximen a l'objecte des d'una perspectiva radicalment diferent i transcendeixen les funcions tradicionals del suport discogràfic.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Recerca MEMORABILIA Broken Music col·lecció Ed Veenstra
MEMORABILIA. COL·LECCIONANT SONS AMB… Conversa amb Ed Veenstra sobre la seva col·lecció sonora.
Extra
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58