29.01.2009
56 MIN
Anglès

LINIES DE VISIO #7
Radio Incarné. Yasunao Tone i Tetsuo Kogawa

descarregar
LINIES DE VISIO #7

A càrrec de Barbara Held i Pilar Subirà

Aquesta és una col·laboració per a “Línies de visió” del filòsof i pioner de mini FM radio, Tetsuo Kogawa, i de l’artista sonor Yasunao Tone, basada en un intercanvi d’e-mails sobre “radioart”.

“Quan ens van demanar que féssim una col·laboració per a Ràdio Web MACBA, vam decidir muntar un intercanvi per correu electrònic sobre radioart, vocalitzar el text i, posteriorment, transmetre’l tots dos en directe.

Aquesta col·laboració va començar amb una discussió sobre temporalitat –culpa meva, perquè vaig ser jo qui va abordar aquest tema tan difícil–, la qual cosa va transformar el nostre diàleg en un intercanvi accelerat i maldestre de cartes gargotejades en lloc de missatges electrònics concisos. Tan bon punt ens en vam adonar, ens vam posar a gargotejar els nostres pensaments utilitzant el format de correu electrònic i els teclats. D’aquesta manera, seguint la insistència de Kogawa en les mans, vam pensar literalment en una columna de missatges electrònics a mà.

Malauradament, com que la nostra llengua materna és el japonès i ens hem vist obligats a fer servir un idioma que amb prou feines parlem quan somiem, ens va resultar impossible jugar amb les paraules. De tota manera, vaig mirar d’aportar un toc lúdic utilitzant el programari de veu sintètica del Simple Text de Mac per vocalitzar l’intercanvi, i el vaig transferir a un CD.

Posteriorment, vaig preparar aquest CD (l’anomenat scratching) i el vaig posar en el meu antic lector de CD. Dissortadament, com que no vam poder realitzar el nostre programa com a radioart perquè Ràdio Web MACBA no disposava d’un format per a transmissions en directe des de Tòquio i Nova York, presentem la nostra col·laboració sota aquesta forma gravada.”

Yasunao Tone

Llista de temes

01“‘Radio Incarné’, un diàleg”, 2008. Col·laboració de Tetsuo Kogawa i Yasunao Tone.
 

Recerca Línies de visió Línies de visió música ràdio so Tetsuo Kogawa Yasunao Tone
material addicional
1 resultats
programes relacionats
5 destacats

Aproximació a l'obra i mètode de treball de l'artista japonès Yasunao Tone, realitzada a partir de diverses converses amb el propi artista i altres col·laboradors.

mostrar-ne més mostrar-ne menys

Transcripció de la conversa entre Tetsuo Kogawa i Yasunao Tone per a LÍNIES DE VISIÓ #7.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra Línies de visió Conversa Creative Commons Línies de visió Mini FM ràdio radioart Tetsuo Kogawa Yasunao Tone

Aquest episodi explora el so en relació amb l'espai, i considera els usos de l'espai acústic com un element actiu del procés compositiu.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Recerca COMPONENT AMB PROCESSOS COMPONENT AMB PROCESSOS Joe Gilmore Mark Fell música generativa

Una anàlisi de les múltiples utilitzacions de l'atzar en la composició i la interpretació d'obres musicals.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Recerca COMPONENT AMB PROCESSOS COMPONENT AMB PROCESSOS Farmers Manual Florian Hecker Iannis Xenakis Joe Gilmore John Cage Lejaren Hiller Mark Fell música generativa Yasunao Tone

Obres exclusives de Yasunao Tone i Christophe Charles.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Recerca COMPONENT AMB PROCESSOS Christophe Charles Creative Commons Exclusives Joe Gilmore Mark Fell música generativa procés Yasunao Tone
LINIES DE VISIO #7 Radio Incarné. Yasunao Tone i Tetsuo Kogawa
Recerca
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58