28.10.2008
45 MIN
Anglès

LES OBRES RADIOFONIQUES DE JUAN MUÑOZ
Will it Be a Likeness

descarregar
LES OBRES RADIOFONIQUES DE JUAN MUÑOZ

A càrrec de Juan Muñoz

“Will it Be a Likeness” és probablement l’obra més teatral que ha produït Muñoz. Els elements que trobem a l’escenari, la manera en què les diferents accions conviuen en un mateix temps i les implicacions dramàtiques que se’n deriven, així ho demostren. És la menys musical de les obres radiofòniques que presentem en aquest espai. El so que acompanya la peça l’executen la presència i l’acció d’un folie artist que fa la seva feina davant els ulls de l’espectador. De nou, el que havia d’estar absent a l’escenari es fa exageradament evident.

En escena, l’escriptor John Berger llegeix un text propi amb el mateix títol, a la vegada que un traductor ofereix als espectadors una altra versió de les seves paraules. La maquinària es torna a fer aparent i aquesta vegada, també el so, que hauria d’arribar per ones hertzianes fins als receptors, cavalcarà sobre les mateixes paraules de Berger. Apareixen tres belles senyoretes que ocuparan tres cadires situades al davant de l’escenari. Un mag les farà desaparèixer mentre l’escriptor continua llegint el seu text.

En acabar la lectura i, per tant, l’obra, els focus es van apagant i una nova font de llum permet veure una figura situada davant els espectadors, al prosceni, que mou els llavis com si estigués pronunciant paraules inaudibles.

Especials Juan Muñoz John Berger Juan Muñoz
material addicional
1 resultats
programes relacionats
3 destacats

Muñoz recupera textos de patents trobades durant els seus dies de lectura a la New York Public Library en les quals es parla de materials, tècniques de construcció i formes constructives per a evitar l'eco en l'interior dels espais.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Especials Juan Muñoz Alberto Iglesias arquitectura John Malkovich Juan Muñoz

"A Man in a Room, Gambling" (1992) gira entorn dels trucs de cartes, molt comuns als repertoris dels mags però també al carrer.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Especials Juan Muñoz col·lecció Juan Muñoz màgia

A "Building for Music", Juan Muñoz analitza, amb la col·laboració d’Alberto Iglesias, la influència de l’arquitectura en la música i en la composició.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Especials Juan Muñoz arquitectura col·lecció Juan Muñoz
LES OBRES RADIOFONIQUES DE JUAN MUÑOZ Will it Be a Likeness
Especials
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58