04.01.2012
42 MIN

INTERRUPCIONS #7
La bellesa de la respiració

descarregar

A càrrec de Kenneth Goldsmith

Els budistes Zen insisteixen que durant la meditació hom ha de concentrar-se exclusivament en la respiració i, quan la ment comença a divagar, tornar a pensar-hi. Això significa, bàsicament, que mentre respirem, estem vius.

Tot allò que fem cada segon són coses que donem per segures. Des d’una perspectiva radicalment diferent, els artistes de “La bellesa de la respiració” volen fer-nos conscients de la mateixa idea: posant l’accent en la nostra funció corporal més comuna (encara que gairebé invisible), i utilitzant-la com la base per a la seva exploració sonora, aquests revelen una realitat tan còsmica com mundana, quelcom que tenim constantment davant però que acostumem a ignorar.

John Cage va dir una vegada que la música ens envolta constantment, i que l’únic que ens cal per escoltar-la és parar l’orella. Els artistes d’aquesta mescla miren de dir-nos el mateix: que la respiració ens envolta en tot moment, i que el que necessitem són les eines per a fer-hi atenció. Aquesta recopilació pretén ser un petit pas cap a aquest objectiu.

Recerca Interrupcions Kenneth Goldsmith Mix selecció musical
material addicional
1 resultats
programes relacionats
6 destacats
15.12.2014
58 MIN
Anglès
SONDES #10
més Informació

En aquesta desena entrega, Chris Cutler observa la veu humana i les seves reinvencions estètiques. Continuarà a l’episodi onze.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Recerca Sondes 14 anys y 14 registres memorables de RWM Chris Cutler veu
12.12.2017
38 MIN
Anglès
Son[i]a #250
Kenneth Goldsmith
més Informació

Kenneth Goldsmith parla de la relació del modernisme i Internet, de literatura trencadora i conservadora, de comunisme literari apropiacionista i d’allò que ell anomena el seu "tercer acte".

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a Els més escoltats del nostre arxiu escriptura Kenneth Goldsmith literatura

Una col·lecció superconcentrada de falques i exabruptes que surten de l'arxiu personal de Kenneth Goldsmith i ens obliguen a baixar el volum i a sortir corrents.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Recerca MEMORABILIA arxiu Kenneth Goldsmith Mix selecció musical

Kenneth Goldsmith, pare d'Ubuweb, reconstrueix la seva història com a col·leccionista de sons traçant un recorregut personal que va des de la seva infantesa fins a la seva vida adulta i la fundació d'Ubuweb.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Recerca MEMORABILIA #InternationalPodcastDay #PodcastDay Kenneth Goldsmith MEMORABILIA Ubuweb

Aquesta mescla revisita algunes peces musicals contemporànies en les quals la matemàtica i el nombre són una part essencial de l'obra, representant així allò que podríem denominar matemàtica sensual o perceptiva.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Recerca Interrupcions 2006-2016: els podcasts més escoltats en deu anys Interrupcions Marcus Schmickler Mix selecció musical
16.12.2010
18 MIN
Anglès
Son[i]a #116
Kenneth Goldsmith
més Informació

Entrevista amb Kenneth Goldsmith, pare i principal responsable d'Ubuweb, l'arxiu de l'avantguarda artística més gran d'Internet.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a 2006-2016: els podcasts més escoltats en deu anys arxiu Kenneth Goldsmith Ubuweb
INTERRUPCIONS #7 La bellesa de la respiració
Recerca
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58