INTERRUPCIONS #6
Ontologia de la vibració: economia, música i nombre
A càrrec de Marcus Schmickler
És possible analitzar els avanços de la música en funció de la seva relació amb l’economia? Podem entendre la societat a partir de la seva relació amb la música? La música serveix de mirall, de profecia per a la societat, ja que ens ajuda a comprendre determinats desenvolupaments més de pressa que qualsevol altre procés material.
Existeix una evident simultaneïtat entre la música i els desenvolupaments econòmics, entre la música i les matemàtiques, i entre relacions matemàtiques i econòmiques. Així, la millor manera de navegar a través d’aquestes dicotomies és fer-ho de la mà del nombre, el seu comú denominador. I finalment, mentre contemplem les connexions entre nombre i música, ens preguntem: de quina manera corresponen la música i la seva matèria (la freqüència) a una ontologia del nombre?
Aquesta selecció musical repassa algunes obres musicals recents amb una connexió explícita amb les matemàtiques i els nombres.
programes relacionats
La bellesa de la respiració
Aquesta mescla investiga l'ús de la respiració com a eina artística.
Deutsche Kassettentäter. L'eclosió de la cultura de cassets casolans a Alemanya #2
Alfred Hilsberg, fundador del segell discogràfic ZickZack, i l'escriptor Frank Apunkt Schneider parlen sobre el context cultural, social i polític d'Alemanya a les acaballes dels setanta, un brou de cultiu que va donar lloc a una música radicalment nova que Schneider defineix com "l'agressió sense rumb dels sorolls alliberats".
Exclusives
Obres exclusives de Marcus Schmickler i EVOL.