02.11.2011
68 MIN
Anglès

INTERRUPCIONS #6
Ontologia de la vibració: economia, música i nombre

descarregar

A càrrec de Marcus Schmickler

És possible analitzar els avanços de la música en funció de la seva relació amb l’economia? Podem entendre la societat a partir de la seva relació amb la música? La música serveix de mirall, de profecia per a la societat, ja que ens ajuda a comprendre determinats desenvolupaments més de pressa que qualsevol altre procés material.

Existeix una evident simultaneïtat entre la música i els desenvolupaments econòmics, entre la música i les matemàtiques, i entre relacions matemàtiques i econòmiques. Així, la millor manera de navegar a través d’aquestes dicotomies és fer-ho de la mà del nombre, el seu comú denominador. I finalment, mentre contemplem les connexions entre nombre i música, ens preguntem: de quina manera corresponen la música i la seva matèria (la freqüència) a una ontologia del nombre?

Aquesta selecció musical repassa algunes obres musicals recents amb una connexió explícita amb les matemàtiques i els nombres.

Recerca Interrupcions 2006-2016: els podcasts més escoltats en deu anys Interrupcions Marcus Schmickler Mix selecció musical
material addicional
1 resultats
programes relacionats
3 destacats

Aquesta mescla investiga l'ús de la respiració com a eina artística.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Recerca Interrupcions Kenneth Goldsmith Mix selecció musical

Alfred Hilsberg, fundador del segell discogràfic ZickZack, i l'escriptor Frank Apunkt Schneider parlen sobre el context cultural, social i polític d'Alemanya a les acaballes dels setanta, un brou de cultiu que va donar lloc a una música radicalment nova que Schneider defineix com "l'agressió sense rumb dels sorolls alliberats".

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Recerca Interrupcions Deutsche Kassettentäter Felix Kubin Interrupcions Mix

Obres exclusives de Marcus Schmickler i EVOL.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Recerca COMPONENT AMB PROCESSOS Benoît Mandelbrot COMPONENT AMB PROCESSOS Creative Commons EVOL Exclusives Joe Gilmore Marcus Schmickler Mark Fell música generativa Roc Jiménez de Cisneros
INTERRUPCIONS #6 Ontologia de la vibració: economia, música i nombre
Recerca
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58