Hank Bull sobre l'avorriment, l'HP Dinner Show i el radioart
Escenes eliminades
“The HP Dinner Show” era un programa setmanal de ràdio que es va emetre en Vancouver Co-operative Radio entre 1975 i 1983. Mescla de ràdio experimental, platafoma per al sarcasme i crítica política, i punt de trobada per l’escena local, el projecte de Hank Bull i Patrick Ready operava sota la premissa que el mitjà radiofònic podia i havia de formar part del nostre concepte d’art. Amb un estil personal, carregat d’humor i molt lluny dels manierismes de l’art radiofònic europeu, el show va aconseguir consolidar-se com un petit fenomen underground a l’àrea de Vancouver.
En aquest programa, i prenent el tema de l’avorriment com a punt de partida, Hank Bull llança idees interessants sobre l’entreteniment i els arxius.
programes relacionats
Reni Hofmüller
Als anys noranta, n’hi havia prou amb vint minuts perquè les autoritats locals de Graz (Àustria) detectessin i neutralitzessin qualsevol transmissor de ràdio il·legal. En aquell temps, Reni Hoffmüller formava part d'un grup d'activistes que ocupava l'espai electromagnètic amb emissions pirates, emeses cada diumenge des de les muntanyes que envolten la ciutat. Després de breus sessions de 18 minuts, l'equip de Radio Dauerwelle recollia el seu material per a fugir a temps, instants abans que arribessin les autoritats. En aquest podcast, Hoffmüler comparteix la seva passió per la ràdio, així com la seva obsessió per desmuntar l'invisible, en un generós viatge en el temps dels anys 80 fins al dia d'avui, a través de la seva involucració en primera persona a les discussions feministes des dels new media. A la nostra conversa es colen per totes les escletxes la seva militància open source, el fer en comunitat, l'encreuament desacomplexat de disciplines, i la seva dèria per les ones electromagnètiques i les bicicletes.
Maia Urstad
L'artista noruega Maia Urstad parla sobre nostàlgia, senyals horàries, de l'AM, FM i DAB, de la importància de l’ska, d'arcs i obeliscos, dels sons al fiord, càpsules de temps, de Program 81, de freq_out, de sirenes de boira, d'emissores locals i de cintes perdudes.
Escenes eliminades
Recuperem aquí fragments inèdits de l'entrevista amb Maia Urstad que no vam poder utilitzar en el seu moment.
Escenes eliminades
En aquestes escenes eliminades, l’artista, mediador, educador i músic ucraïnès Anton Kats parla sobre la transició del projecte de MAKU cap a MÆKUR, sobre baixar el ritme i obrir espais d'escolta i sobre infraestructures contextuals i emocionals dins de la pràctica artística.
Anton Kats
Procés, liminalitat, mediació, transmissió, ràdio, ressonància, oralitat, arxiu i abundància. En el nostre encreuament i coincidència amb l'artista, mediador, educador i músic ucraïnès Anton Kats “es van alinear els astres” per a posar a prova formats i aprenentatges previs. Tres trobades en remot, sis hores d'enregistrament i diverses tisores en flames han donat forma aquest cadàver exquisit des del qual abordem un discurs i una pràctica que tendeix a desbordar-se i excedir-se tant en els matisos com en els detalls. En quest podcast, parlem de l'Europa de la integració des d'una experiència encarnada, de memòria, demència i diferents formes de no saber, de recerca artística i art que desafia a la representació, de projectes site-specific i dispositius mòbils i efímers, d'emissions de curt abast i la ràdio com un dispositiu generador d’espai comú i públic.