01.06.2011
10 MIN
Català

FONS AUDIO #8
Pep Duran

descarregar

Pep Duran forma part d’una generació d’artistes catalans que agafa protagonisme a mitjan dècada dels vuitanta, després d’un llarg període de domini de la representació pictòrica. Davant d’això, Duran reivindica l’eficàcia poètica de l’objecte quotidià i la influència del teatre en la creació de les noves ficcions de l’art contemporani.

Duran va estudiar Escenografia i Figurinisme a l’Escola Superior d’Art Dramàtic de Barcelona i es va estrenar professionalment guiat per Fabià Puigserver. Per això no és gens estrany que, quant a influències, es declari més en deute amb dramaturgs com Tadeusz Kantor o Antonin Artaud i arquitectes com Paolo Soleri que amb altres contemporanis seus de l’àmbit de les arts plàstiques.

El 1978 va fer la seva primera exposició a la Galeria Adrià i amb prou feines un any després va exposar les cèlebres “Sabates” a l’Espai 10 de la Fundació Miró, la qual cosa va despertar l’interès del crític Alexandre Cirici i Pellicer, que li va dedicar una crítica a Serra d’Or. Des d’aleshores art i teatre s’han alternat a la seva carrera. Les peces més pròpiament objectuals del començament han anat deixant pas a composicions cada cop més arquitectòniques.

Duran advoca per un espectador-actor actiu que estigui disposat a transitar per les seves obres carregant-les de significats personals i intransferibles. Tal com acostuma a afirmar, la seva producció artística està indissolublement lligada a l’ús de materials de rebuig o de contenidor. Col·leccionista d’objectes apassionat, Duran acostuma a fer-ne ús al llarg del procés creatiu.

Especials FONS ÀUDIO #intenciópoètica Col·lecció MACBA Pep Duran
material addicional
1 resultats
programes relacionats
3 destacats
07.11.2011
21 MIN
FONS ÀUDIO #10
Ibon Aranberri
més Informació

L'obra d'Ibon Aranberri (Itziar-Deba, Guipúscoa, 1969) analitza les relacions entre la natura i la cultura, i posa de manifest els abusos ideològics que els poders de torn exerceixen sobre el territori.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Especials FONS ÀUDIO Col·lecció MACBA Ibon Aranberri land art
01.07.2011
9 MIN
Anglès
FONS AUDIO #9
Rita McBride
més Informació

Les obres de Rita McBride se situen en un terreny fronterer entre l'escultura, l'arquitectura i el disseny industrial. Partint d'una apropiació crítica d'objectes de la vida quotidiana, l'artista modela peces enigmàtiques que ens obliguen a qüestionar-nos la naturalesa dels símbols que conformen la nostra cultura.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Especials FONS ÀUDIO arquitectura Col·lecció MACBA Desitjos i necessitats. Col·lecció MACBA Rita McBride
10.03.2011
12 MIN
Català
Son[i]a #122
més Informació

Bartomeu Marí, Chus Martínez, Pep Duran i Jordi Puntí parlen sobre la instal·lació a la Capella MACBA "#03 Pep Duran. Una cadena d'esdeveniments".

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a Capella MACBA Pep Duran
FONS AUDIO #8 Pep Duran
Especials
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58