10.05.2011
21 MIN
Anglès

FONS ÀUDIO #7
The Otolith Group

descarregar

The Otolith Group és un col·lectiu artístic fundat a Londres el 2000 per Anjalika Sagar i Kodwo Eshun. El nom prové dels otòlits, uns cristalls de calci suspesos al líquid endolimfàtic de l’oïda interna que són els responsables de l’equilibri. A través d’un repertori eclèctic de materials (pel·lícules, textos, documents, fotografies, pintures, so i música), The Otolith Group reflexiona sobre la naturalesa de la percepció i es lliura a la construcció de noves temporalitats.

Present, passat i futur s’intercalen a la seva obra amb la mateixa intensitat que ho fan la realitat i la ficció, desestabilitzant així els relats dominants de la cultura occidental i apuntant cap a les incoherències del món postcolonial. El grup fa una ciència-ficció del present que rescata moments oblidats de la història i els projecta cap al futur. Per aproximar-se a l’obra de Sagar i Eshun convé deixar de banda les barreres metodològiques tradicionals establertes entre creadors, crítics i comissaris.

Sagar i Eshun creen, analitzen, interpreten i reinterpreten la realitat en un intent obsessiu per transcendir l’opacitat de les imatges. Per fer-ho reivindiquen totes les possibilitats semàntiques del muntatge i conviden l’espectador a convertir-se en editor de les seves peces.

Especials FONS ÀUDIO Col·lecció MACBA percepció The Otolith Group
material addicional
1 resultats
programes relacionats
2 destacats
10.02.2011
13 MIN
Català
Son[i]a #120
més Informació

Bartomeu Marí, Chus Martínez i Kodwo Eshun parlen sobre l'exposició "The Otolith Group. La forma del pensament".

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a Bartomeu Marí Chus Martínez The Otolith Group
22.12.2010
19 MIN
Català
FONS AUDIO #5
Benet Rossell
més Informació

Benet Rossell és un creador difícil de catalogar ja que inventa contínuament maneres de fer. Utilitza múltiples formes i perverteix els formats per donar-los noves possibilitats: el dibuix esdevé text, l'acció parteix de l'escriptura, el cinema es converteix en una reflexió poètica del temps.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Especials FONS ÀUDIO Benet Rossell col·lecció Col·lecció MACBA
FONS ÀUDIO #7 The Otolith Group
Especials
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58