14.07.2023
53 MIN
Català

FONS ÀUDIO #57
Bernat Daviu

descarregar
cronologia
00:01
01:48
05:03
15:40
26:36
29:29
33:41
37:29
39:46
44:06
45:29
FONS ÀUDIO #57

Bernat Daviu (Fonteta, Baix Empordà,1985) és artista, però ell sobretot es considera pintor. Pintor conscient que a la pintura fa molt que se li pronostica una mort que no acaba d’arribar. Per això, Daviu l’expandeix, la fa mutar cap a l’objecte, cap al vestit, cap a la dansa, la performance, el vídeo, la música i la instal·lació. L’activa, la posa en moviment i la converteix en mirall del que ens envolta. A Daviu li interessen les zones limítrofes entre l’art i el no art; entre les avantguardes artístiques i la vida quotidiana. Li interessa tensar els espais de l’art i els seus codis de comportament i recepció. L’humor i l’absurd són presents en la seva obra com a estratègia subversiva i de connexió amb la realitat. La seva és una pràctica col·laborativa en la qual s’embarquen coreògrafes, ballarines, cineastes, escriptores i un variat repertori d’artistes que donen lloc peces polifòniques i espais de trobada.

A FONS ÀUDIO #57, Bernat Daviu ens parla sobre STANZA (2020), una peça que té els seus orígens en els Overall Paintings (2010) i en la qual les teles pintades abandonen el bastidor per a posar-se a ballar i a dialogar amb diferents disciplines artístiques. Daviu parla també sobre la seva infància a Fonteta, els seus anys de formació a Londres, la seva arribada a Barcelona i la seva feina al capdavant de la galeria Bombon Projects. A més, reflexiona sobre els processos de creació col·lectiva, l’autoria, les condicions de treball de l’artista i els temps d’improductivitat que l’art ens ofereix.

Conversa: Loli Acebal i Anna Ramos. Guió: Loli Acebal. Muntatge sonor: Albert Tarrats. Veu: Anna Irina Russell.
Especials FONS ÀUDIO #intenciópoètica Bernat Daviu coreografia Creative Commons dansa
material addicional
1 resultats
programes relacionats
3 destacats
19.10.2023
21 MIN
Català
FONS ÀUDIO #57. Bernat Daviu
Escenes eliminades
més Informació

Recuperem fragments inèdits de la conversa amb l'artista català Bernat Daviu, que no vam poder utilitzar en el seu moment. Parlem del dins i l'afora del museu i de l'activació de la seva peça a la Col·lecció MACBA, "Stanza". També parlem de costura, peces de roba que reten homatge a altres i d'autoaprenentatge. I finalment, d'obres que es dinamitzen i agafen sentit per la manera en que ens posen en relació amb altres. Pel camí, se'ns apareixen alguns còmplices habituals, com ara Miralda i Enric Farrés Duran.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra FONS ÀUDIO Bernat Daviu Creative Commons DIWO
12.11.2012
24 MIN
Català
FONS ÀUDIO #15
Ignasi Aballí
més Informació

De les classificacions obsessives a les antipintures, de la reflexió constant sobre el paper de l’espectador a les modificacions imperceptibles, l’obra d'Ignasi Aballí és alhora hermètica i propera. Un equilibri delicat entre concepte i forma que beu de la quotidianitat, de la literatura i del cinema per parlar d’absències, filtres, ficcions i límits.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Especials FONS ÀUDIO art efímer Col·lecció MACBA Creative Commons Ignasi Aballí
20.01.2016
38 MIN
Català
Son[i]a #221
Enric Farrés Duran
més Informació

Enric Farrés parla sobre col·leccionar obsessivament, sobre el valor de l'efímer, sobre l'ús de la mentida com a estratègia creativa, sobre la relació de complicitat amb els que l'envolten i sobre altres facetes del seu treball.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a arxiu col·lecció Enric Farrés llibres d'artista
FONS ÀUDIO #57 Bernat Daviu
Especials
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58