01.07.2016
37 MIN
Castellà

FONS AUDIO #42
Carlos Garaicoa

descarregar
cronologia
01:14
08:16
24:14
32:19

Carlos Garaicoa treballa amb un ampli registre de disciplines artístiques per traçar els seus relats de la ciutat contemporània. Fotografies, intervencions, textos, vídeos, dibuixos, escultures, maquetes arquitectòniques i instal·lacions han anat configurant, al llarg dels anys, un corpus plàstic i conceptual en el qual la ciutat s’erigeix com a teló de fons. Una ciutat concebuda com a espai simbòlic d’interaccions polítiques, socials i afectives que l’artista mira de desvetllar per a conquistar nous terrenys de llibertat.

A FONS ÀUDIO #42 Carlos Garaicoa ens parla sobre els seus anys de formació a Cuba, sobre la necessitat imperant de superar els relats post-colonials, sobre la seva faceta d’activista cultural i sobre la seva obra Yo no quiero ver más a mis vecinos (2006), que forma part de la Col·lecció MACBA.

 

Especials FONS ÀUDIO activisme arquitectura Carlos Garaicoa Creative Commons Cuba post-colonialisme
material addicional
1 resultats
programes relacionats
6 destacats
01.09.2023
57 MIN
Castellà
Son[i]a #380
Núria Güell
més Informació

En la pràctica de Núria Güell, la institució-museu es converteix en el propi medi artístic: l'artista la manipula, la tiba, l'expandeix, qüestiona les seves lògiques, punts cecs i contradiccions i es proposa desbordar els seus límits. Els seus treballs sempre parteixen de conflictes socials que la interpel·len directament i utilitza els dispositius de l'art com a plataformes per a desarmar les lògiques del poder. En aquest podcast parlem amb Núria Güell sobre les seves metodologies de treball i sobre l'activació de pràctiques artístiques que esdevenen dispositius per a l'escolta. Reflexionem sobre l’ètica i la moral en l'art, i sobre desobediències, psicoanàlisis, precarietats, l'estatut de l'artista i la urgència de recuperar el potencial subversiu de l'art contemporani.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a activisme condicions de treball Creative Commons criança Núria Güell
28.02.2023
29 MIN
Castellà
FONS ÀUDIO #55
Núria Güell
més Informació

La pràctica artística de Núria Güell (Vidreres, 1981) s'origina sempre a partir d'una contradicció o conflicte social pel qual l'artista se sent interpel·lada o directament afectada. S'inicien així llargs processos de treball col·laboratiu en els quals l'escolta, la recerca legal, la negociació, la confrontació i també les complicitats i els afectes es converteixen en eines creatives primordials. La seva és una pràctica de vida, des de la qual assumeix riscos legals, físics i emocionals. A FONS ÀUDIO #50 Núria Güell ens parla sobre Ajuda Humanitària (2008-2013), peça que inicia durant els seus anys d'estada a Cuba i que, des de 2021, forma part de la Col·lecció del MACBA.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Especials FONS ÀUDIO #intenciópoètica Creative Commons Cuba migra i colonialitat
17.08.2016
9 MIN
Anglès
FONS AUDIO #43
Mircea Cantor
més Informació

Mircea Cantor parla sobre la seva obra "Chaplet" (2007), sobre l'impacte de les fronteres i la societat de control, i sobre la ressonància poètica de les petjades, els materials i d’altres rastres físics.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Especials FONS ÀUDIO Col·lecció MACBA Creative Commons crisi migratòria Mircea Cantor
07.10.2016
19 MIN
Castellà
FONS AUDIO #42. Carlos Garaicoa
Escenes eliminades
més Informació

Recuperem aquí fragments inèdits de l'entrevista amb Carlos Garaicoa que no vam poder utilitzar en el seu moment.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra FONS ÀUDIO Carlos Garaicoa Col·lecció MACBA Creative Commons Escenes eliminades
30.05.2016
61 MIN
Castellà
FONS ÀUDIO #41
Adrian Melis
més Informació

A FONS ÀUDIO #41 Adrian Melis ens parla sobre l’art cubà actual, sobre els seus anys de formació a la Cátedra de Arte Conducta de Tania Bruguera, sobre la utilitat de l’art, sobre sistemes productius, mercaderies, somnis i paradoxes.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Especials FONS ÀUDIO Adrian Melis Col·lecció MACBA Creative Commons Cuba
16.04.2015
25 MIN
Castellà
FONS ÀUDIO #30
Carlos Bunga
més Informació

Mitjançant la utilització de materials efímers, Carlos Bunga aborda una galàxia de nocions complexes, com ara la fragilitat, la transitorietat, la mutació o l’accident. A FONS ÀUDIO #30 ens parla sobre els seus primers assajos videogràfics, la manera en què té lloc el seu procés de treball i la temporalitat imminent a totes les arquitectures.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Especials FONS ÀUDIO #intenciópoètica Carlos Bunga Col·lecció MACBA Creative Commons
FONS AUDIO #42 Carlos Garaicoa
Especials
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58