FONS ÀUDIO #41
Adrian Melis
Adrian Melis explora amb les seves fotografies, vídeos i instal·lacions l’impacte que les falles de sistemes productius com el socialisme i el capitalisme exerceixen sobre els individus. I ho fa amb la mirada lúcida d’un etnògraf còmplice que coneix les potencialitats crítiques de la dialèctica i de l’absurd.
A FONS ÀUDIO #41 Adrian Melis ens parla sobre l’art cubà actual, sobre els seus anys de formació a la Cátedra de Arte Conducta de Tania Bruguera, sobre la utilitat de l’art, sobre sistemes productius, mercaderies, somnis i paradoxes.
programes relacionats
Núria Güell
La pràctica artística de Núria Güell (Vidreres, 1981) s'origina sempre a partir d'una contradicció o conflicte social pel qual l'artista se sent interpel·lada o directament afectada. S'inicien així llargs processos de treball col·laboratiu en els quals l'escolta, la recerca legal, la negociació, la confrontació i també les complicitats i els afectes es converteixen en eines creatives primordials. La seva és una pràctica de vida, des de la qual assumeix riscos legals, físics i emocionals. A FONS ÀUDIO #50 Núria Güell ens parla sobre Ajuda Humanitària (2008-2013), peça que inicia durant els seus anys d'estada a Cuba i que, des de 2021, forma part de la Col·lecció del MACBA.
Escenes eliminades
Recuperem aquí fragments inèdits de l'entrevista amb Carlos Garaicoa que no vam poder utilitzar en el seu moment.
Carlos Bunga
Mitjançant la utilització de materials efímers, Carlos Bunga aborda una galàxia de nocions complexes, com ara la fragilitat, la transitorietat, la mutació o l’accident. A FONS ÀUDIO #30 ens parla sobre els seus primers assajos videogràfics, la manera en què té lloc el seu procés de treball i la temporalitat imminent a totes les arquitectures.
Carlos Garaicoa
Carlos Garaicoa ens parla sobre els seus anys de formació a Cuba, la necessitat imperant de superar els relats post-colonials, la seva faceta d’activista cultural i sobre la seva obra "Yo no quiero ver más a mis vecinos" (2006), que forma part de la Col·lecció MACBA.
Martí Anson
Martí Anson és un artista de múltiples registres que amb les seves obres amplia i redefineix els límits dels espais expositius, les possibilitats de la recepció artística i la condició mateixa de l’artista. A FONS ÀUDIO #40 Anson ens parla dels seus estius de la infància a La Garrotxa, dels seus anys de formació, dels públics de l’art, els límits del museu i els transvasaments entre realitat i ficció.
Escenes eliminades
Recuperem aquí fragments inèdits de l'entrevista amb Martí Anson que no vam poder utilitzar en el seu moment.