16.04.2015
25 MIN
Castellà

FONS ÀUDIO #30
Carlos Bunga

descarregar
cronologia
00:34
02:42
03:40
04:05
05:02
05:23
06:07
15:07
17:39
19:45

Carlos Bunga (Portugal, 1976) acostuma a abordar les seves gegantesques obres site-specific sense un pla detallat, convertint el moment de muntatge expositiu en una mena de laboratori. En aquest lapse de temps, que en general s’estén durant dies, les propietats de la sala condicionen un procés de pensament, corporalitat i negociació a temps real en el qual els accidents són absorbits com un material valuós de treball. El present s’entén com un experiment obert.

Les seves construccions monumentals de cartró, cinta i pintura, organitzades en cada ocasió segons un concepte diferent, assenyalen el cicle infinit de degradació i regeneració dels teixits metropolitans. “Cut”, “Construction”, “Shadow” i “Sense títol”, les quatre peces videogràfiques que formen part de la Col·lecció MACBA, representen en part l’inici d’aquest procés de treball. Realitzades a petita escala, en un entorn domèstic, sorgeixen de la fascinació de l’artista per capturar i entendre l’energia continguda en les infraestructures decadents, especialment en ciutats com Porto o Lisboa.

Al mateix temps, esbossen un possible vocabulari de gestos que esdevenen habituals en bona part de la seva producció posterior: l’obertura de l’arquitectura i la seva conversió en pur procés, la utilització de models i maquetes com a solució per emmagatzemar la vida de les idees o la creació d’un llenguatge pictòric infiltrat a l’espai públic.

Especials FONS ÀUDIO #intenciópoètica Carlos Bunga Col·lecció MACBA Creative Commons
material addicional
1 resultats
programes relacionats
6 destacats
07.10.2016
19 MIN
Castellà
FONS AUDIO #42. Carlos Garaicoa
Escenes eliminades
més Informació

Recuperem aquí fragments inèdits de l'entrevista amb Carlos Garaicoa que no vam poder utilitzar en el seu moment.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra FONS ÀUDIO Carlos Garaicoa Col·lecció MACBA Creative Commons Escenes eliminades
30.05.2016
61 MIN
Castellà
FONS ÀUDIO #41
Adrian Melis
més Informació

A FONS ÀUDIO #41 Adrian Melis ens parla sobre l’art cubà actual, sobre els seus anys de formació a la Cátedra de Arte Conducta de Tania Bruguera, sobre la utilitat de l’art, sobre sistemes productius, mercaderies, somnis i paradoxes.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Especials FONS ÀUDIO Adrian Melis Col·lecció MACBA Creative Commons Cuba
22.06.2015
32 MIN
Català
FONS ÀUDIO #31
Alfons Borrell
més Informació

Alfons Borrell és un dels màxims representants de la pintura abstracta catalana. La seva obra s'ha anat consolidant lentament com un cos expressiu propi d'una gran intensitat i solidesa. La seva pintura constitueix un cas singular dins dels moviments artístics que han definit la modernitat al nostre país, a la segona meitat del segle XX. A FONS ÀUDIO #31 Alfons Borrell ens ofereix un recorregut intimista a través de la seva biografia pictòrica, mentre reflexiona sobre l'art i la vida, la memòria i el record, la natura i el paisatge.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Especials FONS ÀUDIO abstracció Alfons Borrell Col·lecció MACBA Creative Commons
01.07.2016
37 MIN
Castellà
FONS AUDIO #42
Carlos Garaicoa
més Informació

Carlos Garaicoa ens parla sobre els seus anys de formació a Cuba, la necessitat imperant de superar els relats post-colonials, la seva faceta d’activista cultural i sobre la seva obra "Yo no quiero ver más a mis vecinos" (2006), que forma part de la Col·lecció MACBA.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Especials FONS ÀUDIO activisme arquitectura Carlos Garaicoa Creative Commons Cuba post-colonialisme
25.02.2015
33 MIN
Català
FONS ÀUDIO #29
Sergi Aguilar
més Informació

Sergi Aguilar ens parla sobre els seus inicis en el camp de l'orfebreria, sobre postmodernisme a l’Espanya dels 80, i ens ofereix un recorregut per la seva trajectòria artística i els seus mètodes de treball a partir de l'anàlisi de les seves obres presents a la Col·lecció MACBA.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Especials FONS ÀUDIO Col·lecció MACBA escultura Sergi Aguilar
12.11.2012
24 MIN
Català
FONS ÀUDIO #15
Ignasi Aballí
més Informació

De les classificacions obsessives a les antipintures, de la reflexió constant sobre el paper de l’espectador a les modificacions imperceptibles, l’obra d'Ignasi Aballí és alhora hermètica i propera. Un equilibri delicat entre concepte i forma que beu de la quotidianitat, de la literatura i del cinema per parlar d’absències, filtres, ficcions i límits.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Especials FONS ÀUDIO art efímer Col·lecció MACBA Creative Commons Ignasi Aballí
FONS ÀUDIO #30 Carlos Bunga
Especials
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58