12.02.2009
42 MIN
Castellà

AVANT #6
Eduardo Polonio. Part I

descarregar
AVANT #6

A càrrec de Roc Jiménez de Cisneros

AVANT #6 repassa la trajectòria artística de Eduardo Polonio a través d’aquest monogràfic.

En un àmbit tan fragmentari com el de la música electrònica espanyola durant els anys seixanta i setanta, la figura d’Eduardo Polonio (Madrid , 1941)) va ser poc menys que decisiva per a aportar personalitat, cohesió i enginy a un circuit que sovint es va caracteritzar per l’ús i abús de cànons importats de països veïns.

El seu cognom roman avui lligat al d’alguns dels projectes i institucions que dècades enrere van situar Espanya al mapa europeu de la música contemporània: el Grupo Koan, el Laboratorio Alea a Madrid, el grup Alea Música Electrónica Libre (el primer grup de música electroacústica en directe de l’estat), la Fundació Phonos a Barcelona, l’Àrea de Creació Acústica de Mallorca o el Gabinete de Música Electroacústica de Cuenca. Però Polonio no és nomes un pioner d’allò que en el seu moment es va anomenar “nova música”.

La seva obra, d’arrel acadèmica i al mateix temps robustament lligada a diferents manifestacions del popular, del folklore al pop, passant per la mitologia clàssica, habita en un lloc estrany, fosc i indesxifrable, carregat d’ironia, significats i jocs, i sempre a una distància prudencial de l’ortodòxia electroacústica.

Fa trenta anys que Eduardo Polonio va abandonar gairebé per complet la instrumentació tradicional per a dedicar-se a l’exploració dels matisos i possibilitats de sintetitzadors, computadores, cintes magnètiques i altres fonts. A partir d’aquesta incansable investigació sonora i humanística, el madrileny ha donat forma a un generós nombre de treballs de diferent tall, des de breus peces electròniques fins a òperes i bandes sonores per a teatre, interaccionant sovint amb artistes visuals (Eugeni Bonet, Pablo Monedero, Carles Pujol o Toni Rueda, entre d’altres) per a les seves performances en directe en les quals el compositor actua freqüentment com intèrpret i mestre de cerimònies, acostant-se de nou al paradigma pop.

Recerca AVANT AVANT censura Eduardo Polonio electroacoustic Fundació Phonos psicodelia Roc Jiménez de Cisneros so
material addicional
1 resultats
programes relacionats
3 destacats
22.05.2014
11 MIN
Castellà
Son[i]a #191
Eugeni Bonet
més Informació

Eugeni Bonet i Valentín Roma expliquen les línies d'investigació de l'exposició "L'ull escolta. Eugeni Bonet: pantalles, projeccions, escrits".

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Son[i]a Eugeni Bonet
24.12.2014
33 MIN
Anglès
OSKAR HANSEN
Open Form, Open Music
més Informació

David Crowley repassa la relació d'Oskar Hansen amb l'escena electroacústica polonesa del segle XX, i el paper de l'estudi experimental de ràdio a Varsòvia en l'entramat musical des de finals dels anys cinquanta fins al redisseny de Hansen als anys seixanta.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Especials 2014bestshows arquitectura electroacoustic experimental lomejorde2014 Oskar Hansen ràdio so + tecnologia
06.03.2009
86 MIN
Castellà
AVANT #6
Eduardo Polonio. Part II
més Informació

Selecció musical sobre la producció sonora d'Eduardo Polonio des de 1969 fins al 2007.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Recerca AVANT AVANT censura Eduardo Polonio electro-acústica electroacoustic Fundació Phonos psicodelia Roc Jiménez de Cisneros so
AVANT #6 Eduardo Polonio. Part I
Recerca
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58