29.03.2009
Anglès

#1 BLACKOUT. Representation, transformation and de-control in the sound work of Yasunao Tone
Per Roc Jiménez de Cisneros

descarregar PDF
#1 BLACKOUT. Representation, transformation and de-control in the sound work of Yasunao Tone

Yasunao Tone(Tòquio, 1935)  és un artista interdisciplinar japonès. L’any 1957 es va graduar a la Universitat de Chiba amb l’especialització de literatura japonesa. Durant els anys 60 va participar en el moviment Fluxus i el 1972 es va traslladar als Estats Units. Va organitzar i va participar en multitud de grups de música experimental i de performance com Group Ongaku, Hi-Red Center i Team Random (el primer grup d’art informàtic japonès). El seu gens convencional treball musical uneix certes formes de cultura asiàtica tradicional amb teories post-estructuralistes, i des de meitat dels anys noranta s’ha convertit en una notable influència per a les noves generacions d’artistes sonors d’arreu del món. Viu i treballa a Nova York.

Les converses que formen la base d’aquest assaig van tenir lloc el març de 2002 (entrevista per correu electrònic amb Anna Ramos) i el juliol de 2008, durant la visita de Yasunao Tone a Barcelona per a la seva performance al MACBA, i van continuar via correu electrònic amb Tone, Fell, Hecker i Held durant febrer-març de 2009. El treball de Tone apareix també als lliuraments 1 i 7 del programa de Ràdio Web MACBA “Linies de Visio”.

ISSN: 2013-4681

programes relacionats
4 destacats

De com els processos i els sistemes es van aplicar a la música experimental.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Quaderns d’àudio assaig música generativa procés Quaderns d'àudio Tony Myatt

Obres exclusives de Yasunao Tone i Christophe Charles.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Recerca COMPONENT AMB PROCESSOS Christophe Charles Creative Commons Exclusives Joe Gilmore Mark Fell música generativa procés Yasunao Tone

Transcripció de la conversa entre Tetsuo Kogawa i Yasunao Tone per a LÍNIES DE VISIÓ #7.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Extra Línies de visió Conversa Creative Commons Línies de visió Mini FM ràdio radioart Tetsuo Kogawa Yasunao Tone

Col·laboració del filòsof i pioner de mini FM radio, Tetsuo Kogawa, i de l'artista sonor Yasunao Tone, basada en un intercanvi d'e-mails sobre "radioart".

mostrar-ne més mostrar-ne menys
Recerca Línies de visió Línies de visió música ràdio so Tetsuo Kogawa Yasunao Tone
#1 BLACKOUT. Representation, transformation and de-control in the sound work of Yasunao Tone Per Roc Jiménez de Cisneros
Quaderns d’àudio
0:00
0:00
Son[i]a
Son[i]a #384
0:00
Podcast Title
Title of podcast
Son[i]a #384
0:00
34:58