ESPECIALS

Entre la poesia sonora radical del text-sound, el drama radiofònic experimental i l'aventura futurista de la música per ordinador, l’EMS suec va ser escenari d'una tensió evident a les avantguardes artístiques.

SON[I]A

Laura Mulvey contextualitza, actualitza i matisa la profunda influència de “Visual Pleasure and Narrative Cinema”, text fundacional de la teoria cinematogràfica feminista i de la seva denúncia de la "mirada masculina" de Hollywood.

RECERCA

ENG ¿Podem pensar a través de l'escolta? Seth-Kim Cohen, Christoph Cox, Julian Henriques, Casey O’Callaghan, Peter Szendy i Salomé Voegelin exposen per què reflexionar no hauria d'estar renyit amb ressonar...

ESPECIALS

Nabil Ahmed, Arie Altena i Antye Greie-Ripatti baixen a les profunditats de la Terra i del mar per explorar la materialitat esmunyedissa dels objectes més difícils de rastrejar.

SON[I]A

Bifo parla sobre assassinats en massa, en relació al cinema, la salut mental, la neuroplasticitat, l'amistat, la ironia i, en última instància, l'esperança.

SON[I]A

Eyal Weizman parla sobre els principis bàsics de l'arquitectura forense, les seves aplicacions pràctiques i la seva vinculació al món de l'art i la creació.

ESPECIALS

Franco Berardi recorda l'experiència de la ràdio lliure Radio Alice als anys setanta.

CURATORIAL

Quan la música va passar a afavorir l’escolta per sobre de la vista amb la invenció del fonògraf, els compositors van començar a sentir les notes entre les línies i els espais dels pentagrames.

RECERCA

El pare d'Ubuweb ens explica la seva faceta de col·leccionista sonor.

CURATORIAL

El primer episodi d'aquest repàs al collage apropiatiu en la música va des de 1908 fins a 1961.

Programa
Paraula
Per data de publicació
Data inicial
Data final

Les etiquetes més populars...