Descarregar PDF
24/11/2020
Anglès

A finals del segle XIX, la música va canviar de manera dràstica degut a dos factors: el col·lapse de la tonalitat convencional, que va fer trontollar els fonaments de la música culta, i la invenció d’una nova i revolucionària forma de memòria, l’enregistrament sonor, que va redefinir i donar força al món de la música popular.

Una marea de sondes i experiments al voltant de nous recursos musicals i noves pràctiques organitzatives inundava totes dues disciplines, provocant així un intercanvi entre ambdues i la consolidació d’una nova estètica que portaria el so i les seves manipulacions més enllà dels estrets límits de la “música”. Aquesta sèrie intenta seguir aquests canvis de manera analítica, per tal d’explicar com i per què els gèneres musicals i post-musicals són com són.  

A SONDES #28, a mesura que els nous recursos musicals continuen expandint-se, seguim la incorporació en nous treballs de serres, paper de vidre i eines elèctriques, artesans i màquines de teixir, i continuem investigant la reutilització de ràdios i gramòfons com a recursos musicals.

Compartir
ExtraSondesChris CutlerràdioTranscripció SONDESBroken Music

Programes de RWM relacionats