17/09/2014 16' 25''
Anglès

A càrrec de Felix Kubin

Wim Langenhoff és un antic empleat de Philips, el gegant holandès de l’electrònica, que va participar activament en el desenvolupament de la cinta d’àudio.

A més de treballar a Philips, Langenhoff va ser membre de The New Electric Chamber Music Ensemble, un col·lectiu d’artistes amb seu a Eindhoven que va assolir certa notorietat regional a les acaballes dels seixanta gràcies a les seves actuacions anàrquiques i per utilitzar instruments poc usuals com utensilis de cuina, eines, aparells de ràdio i televisió, motos, equips d’electroencefalografia, gramòfons, fragments de pel·lícules de Super 8 i efectes d’il·luminació.

La peça inclou una entrevista i dos fragments musicals publicats al recopilatori "The Spirit of Eindhoven" el 2008. La doble vida de Langenhoff mai va ser un problema per Philips, que fins i tot va acabar finançant algunes de les seves actuacions. Quan el grup es va dissoldre, Langenhoff va continuar com a part de l'Instituut voor Betaalbare Waanzin.

Felix Kubin va realitzar aquest programa com a part del seu treball "Chromdioxidgedächtnis" (memòria de diòxid de crom), publicat per Gagarin Records. El casset que conté aquesta peça forma part d’una caixa que també inclou un CD i un extens llibret. "Chromdioxidgedächtnis" gira entorn del format extint de la cinta de casset d’àudio, l’últim suport d’enregistrament analògic popular, que va ser crucial per la generació pre-digital, ja que proporcionava una manera barata de copiar música de la ràdio i de vinil, i crear compilacions per amics i amants. Com a efecte secundari, el mitjà també va suposar l’aparició d’una escena underground de cassets que va emergir amb especial força a Alemanya durant la dècada dels vuitanta.

Compartir
ExtraWim Langenhoff Felix Kubincassette2014bestshowslomejorde2014el més escoltat el 2014#PodcastDayso + tecnologia

Programes de RWM relacionats