• 00:01 De MAKU a MÆKUR: la feina col·laborativa amb Maia Urstad i Eva Rowson
  • 11:25 A Lighthouse (Regne Unit): recerca sobre l’escolta amb Platform B
  • 16:20 Prèvia a la Sonic Acts Academy 2020
  • 21:45 Malabars amb les ontologies i l’accessibilitat
13/02/2020 31' 32''
Anglès

Podcast produït per Sonic Acts i part del projecte Re-Imagine Europe, cofinanciat pel programa Creative Europe programme de la Unió Europea.

Tot va començar com una intuïció, un desig. Eva Rowson obria les portes del programa de Landmark al Bergen Kunsthall, amb un sac de preguntes, des del títol del cicle en què s'inscrivia l'activitat, “Who is doing the washing up?”, fins a qüestions amb poques certituds i multitud de possibles respostes, en un exercici especulatiu d'imaginar i traçar possibles futurs. I entre elles, s'obria un interrogant força més concret: què passa quan creues dues pràctiques travessades per les tecnologies de comunicació, la recerca artística, la ràdio, el registre, l'arxiu i els processos? Què passa si juntes la Maia Urstad (Bergen, Noruega) i l’Anton Kats (Kherson, Ucraïna)?

La nostra màquina del temps ens permet respondre fins a 2020 amb MÆKUR, que després d'una segona iteració i experiència l’any 2019 a Lighthouse (UK), novament al costat d'Eva Rowson, la incorpora ja obertament en el projecte col·laboratiu i processos, ja que sempre va ser allí. Amb una metodologia que pensa tant en l'experiència estètica i el moment com en l'hospitalitat i el context, l'accés i l'agència, en les històries que es comparteixen i les que no s’expliquen.

MÆKUR planteja laboratoris temporals de ràdio i sound systems portàtils com una eina per a obrir les tecnologies de comunicació i adequar la seva utilitat a nivell local. El seu treball planteja un recerca sensorial sobre l'escolta radiofònica, a través d'un diàleg entre el present continu i un arxiu mutant i en creixement continu.

En aquestes escenes eliminades, Anton Kats parla sobre la transició del projecte de MAKU cap a MÆKUR, sobre baixar el ritme i obrir espais d'escolta i sobre infraestructures contextuals i emocionals dins de la pràctica artística.

Compartir
ExtraAnton KatsSonic ActsRe-Imagine EuropeMaia UrstadràdioEscenes eliminadesLighthouse (UK)Bergen KunsthallMÆKUR

Programes de RWM relacionats