16/03/2008 60' 0''
Castellà
Asier Mendizabal "Zer eskatzen du herriak!? (What do People Want!?)", 2002. DVD, color, so, projecció contínua © Asier Mendizabal, 2007

A càrrec d'Asier Mendizabal

És una proposta d'Asier Mendizabal que traça un itinerari molt particular per alguns temes que comparteixen certa apropiació de les formes de la música popular vinculades als himnes, les marxes, els cors i la txaranga amb resultats i relacions de significat inesperat.

Asier Mendizabal (Ordizia, Guipúscoa, 1973) és un dels artistes bascos de la nova generació que para més atenció a les relacions entre forma, discurs i ideologia. La seva pràctica pot ser descrita com una crítica de la ideologia a partir de la posada en escena de les estructures que li donen forma. A través dels camps expandits de l'art, la música rock, el cinema, la política i la teoria, la seva mirada sobre les estructures socials el porta a esbossar un mapa de la totalitat de les relacions de producció. Aquest acostament multidisciplinari i transversal d'Asier Mendizabal toca de ple les dificultats de representació del fet polític, com també els buits entre l'activitat artística i l'«inconscient polític» present en les produccions culturals, manifestacions de la col·lectivitat i moviments de masses.

Compartir
EspecialsAsier Mendizabalmúsicajazzpunk