28/10/2008 44' 51''
Anglès
John Berger, Juan Muñoz i Tom Stromberg a l'assaig de la performance de "Will it Be a Likeness", 1996

A càrrec de Juan Muñoz

"Will it Be a Likeness" és probablement l'obra més teatral que ha produït Muñoz. Els elements que trobem a l'escenari, la manera en què les diferents accions conviuen en un mateix temps i les implicacions dramàtiques que se'n deriven, així ho demostren. És la menys musical de les obres radiofòniques que presentem en aquest espai. El so que acompanya la peça l'executen la presència i l'acció d'un folie artist que fa la seva feina davant els ulls de l'espectador. De nou, el que havia d'estar absent a l'escenari es fa exageradament evident.

En escena, l'escriptor John Berger llegeix un text propi amb el mateix títol, a la vegada que un traductor ofereix als espectadors una altra versió de les seves paraules. La maquinària es torna a fer aparent i aquesta vegada, també el so, que hauria d'arribar per ones hertzianes fins als receptors, cavalcarà sobre les mateixes paraules de Berger. Apareixen tres belles senyoretes que ocuparan tres cadires situades al davant de l'escenari. Un mag les farà desaparèixer mentre l'escriptor continua llegint el seu text.

En acabar la lectura i, per tant, l'obra, els focus es van apagant i una nova font de llum permet veure una figura situada davant els espectadors, al prosceni, que mou els llavis com si estigués pronunciant paraules inaudibles.

Compartir
EspecialsJuan MuñozJuan MuñozJohn Berger

Programes de RWM relacionats