01/07/2011 8' 53''
Anglès

Les obres de Rita McBride exploren els límits entre l'arquitectura, l'escultura i la instal·lació. L'artista rescata elements aparentment accessoris del nostre paisatge urbà i els recontextualitza alterant-ne les dimensions, els materials i la relació que mantenen amb l'espai circumdant.

Aparcaments, graderies, canonades, sistemes de ventilació, torres d'aigua o tendals són tan sols alguns dels dispositius a partir dels quals realitza les seves operacions metafòriques. Amb això, després d'un primer moment de familiaritat i reconeixement de les formes exposades, l'espectador experimenta una fase d'estranyament que l'obliga no sols a replantejar-se la relació amb el mateix esdeveniment expositiu, sinó també a reflexionar sobre el significat que comunament atribuïm als espais i als materials.

L'ús de materials com la ràfia, el cristall de Murano, el marbre de Carrara, el bronze o la tela, associats als elements urbans esmentats anteriorment, il·lustra les contradiccions inherents entre la producció en massa i la manufactura o entre l'alta i la baixa cultura.

Compartir
EspecialsFONS ÀUDIORita McBrideCol·lecció MACBADesitjos i necessitats. Col·lecció MACBAarquitectura

Programes de RWM relacionats